Ο Σύλλογος Αργιθεατών Τρικάλων χόρεψε για το ‘’Έπος Κατσαντώνη’’

Στις 14 -10-2022 ο Σύλλογος Αργιθεατών Τρικάλων χόρεψε στην εκδήλωση για το

Έπος Κατσαντώνη’’ για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση 1821, στο κινηματοθέατρο Μουζακίου.

Η εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμούς επισήμων και με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Καρδίτσας  κ.κ. Τιμόθεο.

 

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Ι. Μητροπόλεως Καρπενησίου Π. Ευάγγελος Φραγκούλης μίλησε για τον πατριωτισμό και τους ηρωϊκούς θανάτους του Κατσαντώνη και Καραϊσκάκη. Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Πιερίας παρουσίασε ιστορικό θεατρικό δρώμενο για τον ήρωα Κατσαντώνη. Παρών και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων. Στη συνέχεια τα χορευτικά των Συλλόγων Αργιθεατών Τρικάλων, Δρακότρυπας, Γόμφων και Σαρακατσαναίων Πιερίας, μας παρουσίασαν ένα υπερθέαμα με πατριωτικά και παραδοσιακά τραγούδια και χορούς.

 

 

Ο Σύλλογος Αργιθεατών Τρικάλων έχοντας στο τιμόνι του τον υπερδραστήριο χοροδιδάσκαλο Παναγιώτη Μάνο μας κατέπληξε όλους με τις χορευτικές φιγούρες των χορευτών και ιδιαίτερα στο τσάμικο. Καλά έλεγε η Δώρα Στράτου οι Αργιθεάτες δεν χορεύουν αλλά κεντούν πάνω στην πίστα. Το χορευτικό μας στο Μουζάκι απογειώθηκε στην κυριολεξία!!! Ευχαριστούμε και τις χορεύτριες από το Σύλλογο Αργιθεατών Μουζακίου που συμμετείχαν μαζί μας.

Η ορχήστρα, μαζί μας και ο Αργιθεάτης Παναγιώτης Παπάς στο βιολί, οι παρευρισκόμενοι και όλοι τους χορευτές, τους θαυμάσαμε όταν χορέψανε τον ύμνο της ΑΡΓΙΘΕΑΣ, το παραδοσιακό χορό κλειστό ‘’ Ο άρχοντας της Αρμενιάς ’’ και καταχειροκροτήθηκαν.

 

Δόθηκαν αναμνηστικά στους προέδρους των χορευτικών για το Σύλλογό τους. Πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στο Δήμαρχο Μουζακίου Φάνη Στάθη και στον πρόεδρο Ε.Α.Χ Βασίλη Τσαντήλα για την άψογη διοργάνωση.

Ήταν μια υπέροχη εκδήλωση για τον πολιτισμό μας!!

                                                             Έλλη Τσιρογιάννη

                                             Πρόεδρος Αργιθεατών Τρικάλων

Σχετικές δημοσιεύσεις