Ο Σωτήρης Γοργογέτας αποχαιρετά τον Σωτήρη Τόγελο

Προχθές Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 3.00 μ.μ. στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων Τρικάλων, αποχαιρετήσαμε με συναισθήματα μεγάλης οδύνης, θλίψης και σπαραγμό ψυχής έναν αγαπημένο φίλο που έφυγε από τη ζωή. Τον Σωτήρη Βασ. Τόγελο (Γιατρό Ωτορινολαρυγγολόγο).

Ο Σωτήρης Τόγελος γεννήθηκε στο Γαρδίκι Τρικάλων το 1935. Τελείωσε τη μέση εκπαίδευση στα Τρίκαλα και σπούδασε ιατρική στη Θεσσαλονίκη. Ειδικεύτηκε ως Ωτορινολαρυγγολόγος στο ίδιο πανεπιστήμιο και στην Γερμανία. Άσκησε το ιατρικό επάγγελμα με μεγάλη επιτυχία στα Τρίκαλα.

Λατρεύοντας ιδιαίτερα την παραδοσιακή μουσική δεν έπαψε να ασχολείται με αυτή τραγουδώντας και παίζοντας άριστο λαούτο. Έχει καταγράψει και συλλέξει εκατοντάδες τραγούδια δημοτικά. Εχει γράψει δύο βιβλία για τη δημοτική μουσική, δύο δίσκους 33 στροφών (Μαρουσιάνα και Ξενητημένο) και 4 cd (τραγούδια της Πίνδου – Βάγγιο – Ζυγουριάρης – Σόλο λαούτο).

Είχε εμφανιστεί πολλές φορές σε διάφορα τηλεοπτικά κανάλια μαζί με τους συνεργάτες του Σωτήρη Σγούρο και Σωτήρη Γοργογέτα. Είχε βραβευθεί για την προσφορά του από δήμους και συλλόγους, λειτουργώντας πάντα ανιδιοτελώς.

Αγαπημένε μου φίλε Σωτήρη

Διέπρεπες σε όλες τις δραστηριότητες της ζωής, στον επαγγελματικό τομέα, στον πολιτισμό και στους κοινωνικούς αγώνες.

Ήσουν βαθιά ευγενής, αξιοπρεπής, ανιδιοτελής, αυθεντικός, οραματιστής, ενωτικός και μεγαλόκαρδος. Δεν είχες να πεις κακή κουβέντα ποτέ και για κανένα. Ακόμα και όταν κάποιοι σε πίκραναν, στην ενασχόληση σου με τα κοινά, τους δικαιολογούσες, τους συγχωρούσες και προσπερνούσες κάθε στενοχώρια, έτοιμος να προχωρήσεις παρακάτω.

Ήσουν ήρεμος, πράος, χαμηλών τόνων και βαθιά αγωνιστής. Σε χαρακτήριζε η σεμνότητα, η απλότητα, η ευαισθησία και η απέραντη καλοσύνη σου.

Υπήρξες ακόμη άριστος οικογενειάρχης, στοργικός σύζυγος και ιδανικός πατέρας. Με την αγαπημένη σου σύζυγο Λίτσα απέκτησες δύο υπέροχες κόρες την Ιώ και την Αναστασούλα, τις οποίες σπουδάσατε και ευτύχησες να τις δεις καταξιωμένες στην κοινωνία.

Ευτύχησες να δεις και πέντε εγγόνια, τα οποία υπεραγαπούσες.

Αγαπημένε μας Σωτήρη

Μας άφησες μόνους ξαφνικά και μας ράγισες την καρδιά. Θα σε θυμόμαστε και θα σε αγαπούμε για πάντα.

Στην οικογένεια και τους λοιπούς συγγενείς εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Να είναι αιωνία η μνήμη σου και ελαφρύ το χώμα της Τρικαλινής γης που σε σκέπασε.

Ο αγαπημένος φίλος

Σωτήρης Απ. Γοργογέτας

Σχετικές δημοσιεύσεις