Ο πρόεδρος του Σωματείου Ιεροψαλτών Ν. Τρικάλων ομιλητής στο Τιμητικό Ιωβηλαίο για τον Άρχοντα Μουσικοδιδάσκαλο της ΜτΧΕ Θεόδωρο Βασιλικό

Μετά από δύο χρόνια  απραξίας, στο Βυζαντινό Μουσείο, στο στολίδι  αυτό των Αθηνών, απολαύσαμε την Τετάρτη 21/12/2022 μια εκδήλωση υψηλού επιπέδου ισάξια των παλιών καλών καιρών.
Δημιουργος της εκδήλωσης ο ιστορικός Σύλλογος Φίλων της Βυζαντινής Μουσικής. Η άριστη υλοποίηση της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Άρχοντα Μαΐστορας της ΜτΧΕ κ. Γρηγόρη Νταραβάνογλου, ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής. Η δίωρη πανδαισία με αποκλειστική  αναφορά στον μεγάλο Μουσικοδιδάσκαλο Θεόδωρο Βασιλικό πρόσφερε σ’ όλους τους υψηλούς προσκεκλημένους αισιοδοξία και ελπίδα στις χαλεπές, από τον κορωνοϊό, ημέρες που ζούμε εδώ και μια διετία, αλλά και μια αξέχαστη βραδιά.  Στην εκδήλωση παρέστη, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών ο οποίος συνοδευόταν από τον Ελλογιμωτατο Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος κ. Ανδρέα Ιωακείμ. Την εκδήλωση  τίμησαν με την πολυπληθή παρουσία τους σημαντικοί εκπρόσωποι της Ιεροψαλτικης κοινότητας, οι  κ. Φώτης Γιαννακάκης, Χάρης Νταραβάνογλου, Γεώργιος Ναούμ, Δανιήλ Καραμπάσης, Ζαχαρίας Κοντοφρυδης κ.α. Ύμνους έψαλλαν ο χορός Βυζαντινής Μουσικής Αντιφωνικο μέλος υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτου Γεωργίου Καμαριαρη και οι Πρωτοψάλτες Ανδρέας Μαργέτης και Απόστολος Ντετσικας. Ο Θεόδωρος Βασιλικός φανερά συγκινημένος και ιδιαίτερα χαρούμενος ευχαρίστησε τον Σύλλογο και ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο του κ. Γρηγόρη Νταραβάνογλου, για την τιμητική εκδήλωση προς το πρόσωπό του και ευχαρίστησε έναν προς έναν όλους τους παρευρισκομένους.

Σχετικές δημοσιεύσεις