Ο Μικέλης Χατζηγάκης «υπέγραψε» χθες Συμβόλαιο Αρχών με τους Τρικαλινούς

Σε μια άνευ προηγουμένου συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο (που αποδείχθηκε μικρό για να χωρέσουν όλοι) ο νεαρός πολιτικός εξήγησε με απλά και μεστά λόγια το γιατί ζητά την ψήφο των πολιτών και το πως θα πολιτευθεί εφόσον τον εμπιστευθούν

 

Ουσιαστική και λιτή η δημοσιογράφος Μαριάννα Πυργιώτη που τον προλόγισε και του έδωσε και την δική της ψήφο εμπιστοσύνης ως νέο και ταλαντούχο πολιτικό

 

Στις βασικές του θέσεις και η πρόταση για μείωση του αριθμού των Βουλευτών σε 200, ο σταθερός εκλογικός κύκλος (κάθε 4 χρόνια ακριβώς), ο έλεγχος και του έσχες στα δημόσια πρόσωπα και η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας κατευθείαν από τους πολίτες

 

Μετά τη χθεσινή εκδήλωση ουσιαστικά ανακοινώθηκε το τοπικό ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. για τις προσεχείς εκλογές

 

 

Ήταν ίσως η μαζικότερη συγκέντρωση που έγινε ποτέ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων η πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε χθες το πρωί ο υποψήφιος Βουλευτής Τρικάλων με τη Ν.Δ. Μικέλης Χατζηγάκης. Στην αίθουσα κυριολεκτικά «δεν έπεφτε καρφίτσα», το φουαγιέ ήταν κατάμεστο ενώ δεκάδες άτομα ήταν στις σκάλες ή δεν χωρούσαν εντός του κτιρίου!

Το πρώτο λοιπόν στοίχημα, αυτό της αποδοχής των Τρικαλινών πολιτών προς το πρόσωπο του νεαρού πολιτικού κερδήθηκε με τη συγκλονιστική παρουσία τους. Πιστεύουμε όμως πως και η ομιλία του Μικέλη Χατζηγάκη αποζημίωσε τους οπαδούς της Ν.Δ. που θυσίασαν το πρωί της Κυριακής για να συμμετάσχουν στην υπογραφή συμβολαίου τιμής και πολιτικών αρχών που τους ζήτησε να συνάψουν ο νεαρός πολιτικός.

 

Η κ. Μαριάννα Πυργιώτη

Το ομιλητή προλόγισε η έγκριτη δημοσιογράφος κ. Μαριάννα Πυργιώτη η οποία με συνοπτικό και κατανοητό λόγο υποστήριξε την ανάγκη να αναδειχθούν νέοι πολιτικοί που έχουν την γνώση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι κοινωνίες. Μάλιστα η κ. Πυργιώτη τόνισε πως «πρέπει να ξεχάσουμε για πάντα τον κόσμο όπως τον ξέραμε ως το 2008 όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση. Ακολούθησε η πανδημία και τώρα ένας πόλεμος στην Ευρώπη. Στις νέες συνθήκες χρειάζονται νέοι πολιτικοί που να έχουν και γνώσεις και δύναμη και αποφασιστικότητα για να λύσουν τα προβλήματα, Γνωρίζω καλά την οικογένεια Χατζηγάκη, και τον Μικέλη Χατζηγάκη και ξέρω την αγάπη του για τα Τρίκαλα και την πολιτική. Γι’ αυτό λοιπόν Μικέλης Χατζηγάκης».

 

«Συμβόλαιο τιμής με τους πολίτες»

Στην σχετικά σύντομη αλλά μεστή ομιλία του ο Μικέλης Χατζηγάκης παρουσίασε τις αρχές με τις οποίες θα πολιτευθεί εφόσον του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης οι Τρικαλινοί πολίτες. Ξεκαθάρισε πως πιστεύει στον Κοινωνικό Φιλελευθερισμό και πως θέλει διακριτούς ρόλους για τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και πρότεινε σειρά αλλαγών στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος και συγκεκριμένα:

  1. Υιοθέτηση ενός εκλογικού συστήματος με βάση το γερμανικό μοντέλο, δηλαδή του 1/3 των βουλευτών να εκλέγεται με λίστα και τα 2/3 μέσα από το λαό.
  2. Να διεξάγονται εκλογές κάθε 4 χρόνια, ούτε πριν ούτε μετά.
  3. Μείωση του αριθμού των Βουλευτών από 300 σε 200.
  4. Να γίνεται με σωστό τρόπο το πόθεν έσχες και
  5. Ο ΠτΔ να εκλέγεται από το λαό.

Αξίζει εδώ να τονισθεί πως οι προτάσεις του για μείωση του αριθμού των Βουλευτών και για ουσιαστικό έλεγχο του «έσχες», δηλαδή πώς απέκτησαν αυτά που έχουν οι δημόσιοι λειτουργοί απέσπασαν τα θερμότερα χειροκροτήματα των ακροατών.

Η ομιλία Χατζηγάκη ήταν πολιτική και έθεσε τους άξονες της πορείας που θα ακολουθήσει. Ο κ. Χατζηγάκης μίλησε, όμως, και προσωπικά αφού ξεκάθαρα είπε στους Τρικαλινούς ότι: «Ποτέ δεν θα ξεχάσω ούτε για μια στιγμή ότι εκπροσωπώ εσάς. Ποτέ δεν θα προδώσω την εμπιστοσύνη σας. Δεν χρωστάω σε κανέναν παρά μόνο σε εσάς, τους πολίτες των Τρικάλων».

 

Στην ομιλία του ο κ. Χατζηγάκης μίλησε και για την σχολή πολιτικής που θέλει να εκπροσωπήσει. Όπως είπε χαρακτηριστικά «στην πολιτική υπάρχουν οι πολιτικοί που ζουν ΓΙΑ την πολιτική. Που αγαπάνε τον τόπο τους, τους πολίτες και θέλουν να προσφέρουν. Αλλά υπάρχουν και οι πολιτικοί που ζουν ΑΠΟ την πολιτική. Οι πολιτικοί που θέλουν μόνο αξιώματα. Που μπαίνουν φτωχοί και βγαίνουν πλούσιοι. Επιτρέψτε μου να πω πως η οικογένεια μου, η οικογένεια Χατζηγάκη ανήκει διαχρονικά στην πρώτη κατηγορία. Και είμαι πολύ περήφανος για αυτό. Και εκεί θέλω να ενταχθώ και εγώ».

Μετά τη χθεσινή μεγαλειώδη συγκέντρωση του Μικέλη Χατζηγάκη πιστεύουμε πως ουσιαστικά «κλείδωσε» το ψηφοδέλτιο Τρικάλων της Ν.Δ. και αυτό είναι:

Κώστας Σκρέκας, Αθανάσιος Λιούτας, Κατερίνα Παπακώστα, Ηλίας Βλαχογιάννης, Μικέλης Χατζηγάκης, Χαρά Ξάνθη. Πρόκειται για ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο και ασφαλώς η μάχη για τις τρεις πρώτες θέσεις είναι ανοικτή και τώρα αρχίζει από την αρχή…

Δ.Κ.

Σχετικές δημοσιεύσεις