“Ορθοπεταλιές” στον κάμπο!!!

Ποδηλατικό  ραντεβού νέων και φιλόδοξων αθλητών  στον 1ο Γύρο Θεσσαλίας που διοργάνωσε η Περιφέρεια

 

 

Δεν θα μπορούσε να γίνει κι αλλιώς … Εκκίνηση μόνο από Τρίκαλα όπως η παράδοση και οι περιστάσεις το επιβάλουν για την πόλη του ποδηλάτου και των μεγάλων πρωταθλητών που ανέδειξε. Στη συνέχεια, προβλεπόμενο πέρασμα από Καλαμπάκα με στάση για την τελετή απονομών της πρώτης ημέρας , κατόπιν ευθεία για την Καρδίτσα, τη λίμνη Πλαστήρα και…  τελευταία ημέρα με κούρσα από Βόλο στη Λάρισα όπου και ο τερματισμός. Σύνολο διαδρομής 565 χιλιόμετρα χωρισμένα σε επτά Ετάπ αγώνων αντοχής και Σπριντ. Μόνο και που το… ακούμε μοιάζουν ζόρικα,  ειδικά  όταν πρόκειται να γίνουν ντάλα κατακαλόκαιρο και σε συνθήκες έντονου συναγωνισμού…

Με στόχο να στηρίξει μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση,  αλλά και να αναδείξει τις ομορφιές της περιοχής μας παράλληλα με  την αγωνιστική δράση , η Περιφέρεια  Θεσσαλίας ανέλαβε και διοργάνωσε τον 1ο Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Θεσσαλίας στον οποίο συμμετείχαν  130 αθλητές και αθλήτριες μέλη 14 ομάδων από την Ελλάδα και άλλες χώρες των Βαλκανίων. Οι ποδηλάτες πέρασαν απ’ όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας, έχοντας  «αιχμή της δράσης τους » το Βαλκανικό Περιφερειακό Ποδηλατικό Πρωτάθλημα Δρόμου 2023 Ελίτ Ανδρών και Γυναικών (Elite+U23), Κατηγορίες Junior και Cadet.

Στόχος αυτού του μεγάλου αγώνα που συμβάλει στην  προβολή και ανάπτυξη της αγωνιστικής ποδηλασίας, ήταν πρωτίστως η ανάδειξη  της ποδηλατικής συνείδησης και συμπεριφοράς μικρών και μεγάλων , που είναι επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε  σε περίοδο κλιματικής και ενεργειακής κρίσης που ζούμε. Αυτό εξάλλου ανέφερε και στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «η Θεσσαλία αγαπά το ποδήλατο και την ποδηλασία και για αυτό άλλωστε έχει την πιστοποίηση της Bike-Friendly Περιφέρειας. Η περιοχή μας έχει το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα του σύγχρονου και ασφαλούς οδικού δικτύου, των σύγχρονων αθλητικών υποδομών και της δημιουργικής και αποτελεσματικής συνεργασίας με όλες τις Ομοσπονδίες και ειδικά με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας. Αυτός είναι ένας αγώνας που αφήνει πίσω του μέλλον, ενισχύει την τοπική αθλητική οικογένεια, την κοινωνία και την επιχειρηματικότητα».

Ο Περιφερειάρχης, που είναι φανατικός  των πεντάλ, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από  εκκίνηση και την  τελετή απονομών της πρώτης  ημέρας που έγινε στην Καλαμπάκα.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν αγώνες αντοχής, από την Καρδίτσα προς τη Λίμνη Πλαστήρα σε μια ομολογουμένως εντυπωσιακή διαδρομή που έδωσε και ανατροπές στην κατάταξη. Η δράση της τελευταίας ημέρας είχε από την πόλη του Βόλου και το Πανεπιστήμιο και περιλάμβανε  αγώνες  Ανδρών Elite/U23 και Γυναικών Elite/U23 συνολικού μήκους 155 και 60 χιλιομέτρων  αντίστοιχα, που είχαν  τερματισμό το Πάρκο Χρωμάτων στη Λάρισα, όπου και έπεσε η αυλαία του 1ου Γύρου Θεσσαλίας.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις