Ορθοπεταλιές από μικρούς και μεγάλους

Με αφετηρία τερματισμό την πλατεία ο  25ος Ποδηλατικός Γύρος Τρικάλων , αφιερωμένος στη μνήμη Βασιλείου Τσαρουχά

Ορθοπεταλιές από μικρούς και μεγάλους

 

Τι κι αν οι περισσότεροι δρόμοι στην πόλη έχουν τα “μαύρα” τους τα χάλια κι οι λακκούβες χάσκουν ταλαιπωρώντας πεζούς κι εποχούμενους; Τι κι αν η κεντρική μας πλατεία είναι πραγματικό  εργοτάξιο γεμάτο μπάζα;  Τι ακόμα κι αν η νέα βερσιόν των ποδηλατόδρομων φτιάχτηκε λες και είναι “κομμένη ραμμένη”  για αθλητές- ζογκλερ κι ακροβάτες; Όλα αυτά μπορούν να ξεχαστούν κάνοντας μια όμορφη βόλτα γύρω απ’ το ποτάμι και λίγο μακρύτερα.

Πατώντας πεντάλ για τον 25οΛαϊκό Γύρο Τρικάλων, δεκάδες ποδηλάτες, μικροί-μεγάλοι και όσοι  ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ποδηλατικού Ασκληπιού και του Πρωινού Λόγου, μπήκαν στην αφετηρία της πλατείας κι έτρεξαν σε ιδανικές συνθήκες μια όμορφη ήσυχη ποδηλατοβόλτα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Φέτος ωστόσο, καταγράφτηκε ελαφρώς μικρότερη συμμετοχή με παρουσία περίπου 300 ποδηλάτων αλλά το στατιστικό έχει τις επεξηγήσεις του , ειδικά  μετά από όσα πέρασε ο νομός μας το τελευταίο δίμηνο.

Ο Αγώνας , όπως και όλοι οι προηγούμενοι,  ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Βασιλείου Τσαρουχά, συνιδρυτή της εφημερίδας «Πρωινός Λόγος»,  που μαζί με το επιτελείο του ΠΑΣ Ασκληπιός και με την επιστασία του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων διοργάνωσαν  με επιτυχία αυτό το ξεχωριστό ποδηλατικό ραντεβού.

 

Οι κ.κ.Παπαστεργίου-Κουρέτας σήκωσαν τη σημαία στην εκκίνηση

 

Τη σημαία της εκκίνησης σήκωσαν  φέτος μαζί ο υπουργός Ψηφιακής διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κουρέτας.

Μάλιστα ειδικά ο δεύτερος «είδε» κι άκουσε το ….φάντασμα του Κώστα Αγοραστού να πλανάται μπροστά του αλλά δεν έχασε το χαμόγελό του παρά την απίστευτη  γκάφα του εκφωνητή της εκδήλωσης που τον προσφώνησε ως Κώστα Αγοραστό, φέρνοντας  μπόλικο γέλιο.

 

Οι νικητές και οι βραβεύσεις

Με το σύνθημα της εκκίνησης  οι ποδηλάτες πήραν κατεύθυνση προς την Β. Τσιτσάνη, έστριψαν στη Διονυσίου οδεύοντας προς τα φανάρια Αγίου Κωνσταντίνου και μέσω της Καποδιστρίου πέρασαν από το Δεσποτικό φτάνοντας μέχρι τη γέφυρα Τρικκαίογλου και την οδό  Καλαμπάκας. Στα  φανάρια Πράσινης Γωνιάς έστριψαν προς  Μετεώρων, κάνοντας μία κυκλική διαδρομή που τους ξαναέφερε στην γέφυρα Τρικκαίογλου και κατόπιν –διά μέσω της Στρατηγού Σαράφη-πήραν την τελική ευθεία για τον  τερματισμό στην  κεντρική πλατεία.

Πρώτος στο νήμα του τερματισμού και αντιστοίχως στην κατηγορία Ανδρών ήταν π  Κανέλας  Μανώλης που διήνυσε την απόσταση με  χρόνο 19.32. Την απονομή έκανε ο  Υπουργός  Ψηφιακής   Διακυβέρνησης  κ.  Παπαστεργίου.

Δεύτερος τερμάτισε ο Αλ. Πλόκας  που πήρε το έπαθλο από τον εκδότης- διευθυντής  του Πρωινού  Λόγου κ. Μιχάλη   Τσαρουχά.

Τρίτος έφτασε στην πλατεία ο Μητροφάνης- Λύρας  Γρηγόριος  που βραβεύτηκε από τον αντιδήμαρχο  κ. Ζιώγα.

Στις Γυναίκες την πρωτιά πήρε η Βιβιάνα Σταυροπούλου  που βραβεύτηκε από το νέο Περιφερειάρχη κ. Κουρέτα. Δεύτερη ακολούθησε η Μαρία           Χρυσόμαλλου  και πήρε το έπαθλο από νέα αντιπεριφερειάρχη  Χρύσα   Ντιντή, ενώ 3η ήταν  Χαρά Δημητρίου  και την  απονομή έκανε η  Αντιδήμαρχος  κ. Σοφία   Αλεστά.

 

 

Πιο πολλά ποδήλατα στην πόλη

Μιλώντας για τον Ποδηλατικό Γύρο ο Υπουργός   Ψηφιακής  διακυβέρνησης  κ. Δημήτρης   Παπαστεργίου βρέθηκε στο στοιχείο του, μιας και  είναι γνωστή  η εξαιρετική σχέση που διατηρεί με το ποδήλατο έδωσε το μήνυμα λέγοντας : « πρέπει να  βάλουμε περισσότερο ποδήλατο στη ζωή μας και στις  πόλεις  μας για να ομορφύνουν περισσότερο. Πόσο μάλλον στα   Τρίκαλα, που έχουν ισχυρούς  δεσμούς  με τους δύο τροχούς».

Σε ανάλογο μήκος και οι δηλώσεις του νέου  Περιφερειάρχη κ. Δημήτρη  Κουρέτα που ανέφερε ότι  πρέπει να γίνονται συνέχεια τέτοιες εκδηλώσεις, αφού πέρα από την μύηση στον αθλητισμό  δημιουργούν τις προϋποθέσεις  για σωστή  κοινωνική  οργάνωση.

Από το ποδηλατικό ραντεβού δεν θα μπορούσε να λείπει και μεγάλος πρωταθλητής, ο   Στέλιος   Βάσκος, ο οποίος έσπευσε να καταδείξει την ανάγκη στήριξης  του ποδηλάτου, ενώ σημείωσε ότι η εκδήλωση αποτελεί θεσμό και δίνει στα παιδιά την απαραίτητη  ποδηλατική παιδεία. Αυτή την στιγμή  κυκλοφορούν 35.000 ποδήλατα και είναι αδήριτη ανάγκη να πυκνώσει το  δίκτυο των ποδηλατοδρόμων στην πόλη μας  για μεγαλύτερη ασφάλεια, σημείωσε ο βετεράνος ποδηλάτης, ο οποίος μάλιστα  είδε και στιγμάτισε  τις ατέλειες που προέκυψαν στο κυκλοφοριακό την ώρα που εξελίσσονταν ο Γύρος , με αυτοκίνητα να εμφανίζονται ουρά στην Στρ Σαράφη. Αυτά είναι επικίνδυνα και δεν πρέπει να γίνονται ανέφερε χαρακτηριστικά δείχνοντας την αμέλεια των τροχαίων.

 

Τιμήθηκαν Ταμήλος και Αργυροπούλου

Στο περιθώριο  του φετινού Ποδηλατικού οι οργανωτές τίμησαν  και  δύο  ανθρώπους  που υπηρέτησαν  με συνέπεια τα κοινά  αλλά και τον αθλητισμό. Ο λόγος για τον πρώην βουλευτή και  Δήμαρχο κ. Μιχάλη  Ταμήλο. Ο ίδιος  μνημόνευσε του παλιούς  συνεργάτες του, ενώ στάθηκε στην ποδηλατική παράδοση των  Τρικάλων με ανάδειξη κορυφαίων αθλητών,  όπως του Ολυμπιονίκη  Γεωργαλή και του Βάσκου. Την βράβευση του κ. Ταμήλου έκαναν δυο δικοί του άνθρωποι, ο  Γρηγόρης   Πράπας και ο  Θύμιος   Μαγκουρίτσας. Τιμήθηκε επίσης και η Ελένη  Αργυροπούλου, που έδωσε το στίγμα της στον αθλητικό Οργανισμό και την   βράβευση έκανε ο Υποδιοικητής   Τροχαίας κ. Μαλικόπουλος.

 

Οι τυχεροί της κλήρωσης

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε  διανομή  εμφανίσεων αλλά και οι κληρώσεις  ποδηλάτων. Αυτά ήταν 5 προσφορά του «Πρωινού  Λόγου» και των καταστημάτων «Μελίσση» και «Πλακώνα». Τυχεροί  ήταν οι: Κίτσιου  Ελένη, Αλ. Παπαποστόλου., Αναγνώστου, Χρυσόμαλλου  Μαρία και  Ντάϊγκλι Χένερι.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις