Ομιλητής στο νέο νομοσχέδιο για την ελληνική κτηνοτροφία ο Θανάσης Λιούτας

Από το βήμα της Ολομέλειας, ο Τρικαλινός Βουλευτής, Θανάσης Λιούτας, τοποθετήθηκε για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με τον εκσυγχρονισμό της διαδικασίας αδειοδότησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

Ειδικότερα, ενώπιον της Ολομέλειας, ο κ. Λιούτας τόνισε ότι το νέο νομοσχέδιο στον πυρήνα του έχει τον Έλληνα κτηνοτρόφο. Με τις νέες ρυθμίσεις, υπογράμμισε ο Τρικαλινός Βουλευτής, ενισχύουμε το κτηνοτροφικό επάγγελμα, αναβαθμίζουμε τον τρόπο παραγωγής των παραγόμενων κτηνοτροφικών προϊόντων, ενώ ταυτόχρονα βοηθάμε στην πράξη τον κτηνοτρόφο μας και την οικογένειά του.

«Στηρίζουμε όλους τους κτηνοτρόφους και όλους τους αγρότες, ώστε το επάγγελμά τους να έχει μακροημέρευση και να αποδίδει αξιοπρεπή εισοδήματα στους ίδιους και στις οικογένειές τους».

Ο Θανάσης Λιούτας τόνισε ότι με τις νέες ευεργετικές ρυθμίσεις πάνω στον τομέα της ελληνικής κτηνοτροφίας, ταυτόχρονα στηρίζεται και ολόκληρος ο πρωτογενής τομέας, καθώς και χιλιάδες άλλοι επαγγελματίες της ελεύθερης οικονομίας, οι εργαζόμενοι και ολόκληρη διαδοχικά η τοπική και η εθνική οικονομία μας.

«Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, του βασικού αναπτυξιακού πυλώνα της πατρίδας μας, οδηγεί στην ευρεία ανάπτυξη της εθνικής μας οικονομίας και στην ευημερία της ελληνικής κοινωνίας».

«Η στήριξη στον Έλληνα κτηνοτρόφο και στον Έλληνα αγρότη, η στήριξη στην ελληνική κτηνοτροφία και στην ελληνική γεωργία, αποτελούν βασικούς στόχους της Κυβέρνησης της ΝΔ, πρωτίστως του Πρωθυπουργού, καθώς και όλων μας».

«Για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, σχεδιάσαμε μειώσεις φορολογικών συντελεστών, τη μείωση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές, ευρείες αποζημιώσεις, λόγω της πανδημίας και λόγω της κλιματικής κρίσης. Ο αγώνας όμως δε σταματά εδώ. Ο αγώνας αυτός είναι διαρκής και είναι ένας αγώνας, τον οποίο δίνουμε με μεγάλη δύναμη», υπογράμμισε ο Θανάσης Λιούτας.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Τρικαλινός Βουλευτής υπογράμμισε ότι οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες μας, αποτέλεσαν, αποτελούν και θα αποτελούν πάντα μια επαγγελματική και κοινωνική ομάδα, την οποία η ΝΔ στηρίζει πάντα αποφασιστικά και δυναμικά, πιστεύοντας στις πολύτιμες και μεγάλες παραγωγικές της δυνάμεις.

Σχετικές δημοσιεύσεις