ΟΛΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ κυκλοφορίας οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της Π.Ε. Τρικάλων ~ Ανοικτές μόνο Ε.Ο. Ιωαννίνων – Τρικάλων – Λάρισας και Γρεβενών – Μουργκανίου

Με απόφαση του του Αστυνομικού Διευθυντή της Δ.Σ. Τρικάλων, Δημητρίου Μήτραινα, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών κι έντονων βροχοπτώσεων κι ακόλουθης υπερχείλισης των ποταμών σε διάφορα σημεία οδικού δικτύου εδαφικής αρμοδιότητας Π.Ε Τρικάλων, αποφασίσθηκε η ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας πάντων οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της Π.Ε. Τρικάλων, με μοναδική εξαίρεση αυτό που συνδέει τις Π.Ε Ιωαννίνων και Γρεβενών με την Π.Ε Λάρισας, ήτοι:

 

Α) Εθνική Οδός Ιωαννίνων – Τρικάλων – Λάρισας.

 

Β) Εθνική Οδός Γρεβενών – Μουργκανίου, Εθνική Οδός Ιωαννίνων – Τρικάλων – Λάρισας.

 

Οι Δήμοι Τρικκαίων, Μετεώρων, Φαρκαδόνας & Πύλης υποχρεούνται για την τοποθέτηση και συντήρηση της απαιτούμενης οδικής σήμανσης, καθώς επίσης και για τη λήψη όλων των μέτρων που απαιτούνται, για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων και την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων, σύμφωνα με το Άρθρο 9 του Ν. 2696/99 «Κ.Ο.Κ».

 

Ομοίως η Π.Ε. Τρικάλων υποχρεούται για την τοποθέτηση και συντήρηση της απαιτούμενης οδικής σήμανσης, καθώς επίσης και για τη λήψη όλων των μέτρων που απαιτούνται, για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων και την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων, σύμφωνα με το Άρθρο 9 του Ν. 2696/99 «Κ.Ο.Κ».

 

Η ισχύς της παρούσας Απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευση της μέχρι την έκδοση νεότερης απόφασής μας, όταν εκλείψουν οι έκτακτοι λόγοι ισχύος της (εξασθένηση των καιρικών φαινομένων).

 

Οι παραβάτες της παρούσας τιμωρούνται σύμφωνα με τις ποινές που ορίζονται με τις διατάξεις του άρθρου 420 Π.Κ. και των άρθρων 4, 5, 52, 103, 104 και 105 του Ν.2696/99 (Κ.Ο.Κ.), όπως τροποποιήθηκε – αντικαταστάθηκε και ισχύει με τους Ν. 3542/2007 και Ν. 4313/2014, καθώς και με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.

 

Της παρούσης Απόφασης εξαιρούνται τα οχήματα Οδικής Βοήθειας και τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης (Ε.Κ.Α.Β, Π.Υ , ΕΛ.ΑΣ, κ.λ.π.).

Σχετικές δημοσιεύσεις