Οι Χριστουγεννιάτικες δράσεις του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων

Επιθυμώντας να δημιουργήσουμε για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας τις πιο όμορφες αναμνήσεις για τα φετινά Χριστούγεννα, ετοιμάσαμε μια σειρά δράσεων στο σχολείο μας με τη βοήθεια και την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Αρχικά, τα παιδιά παρακολούθησαν μια συλλογή ταινιών μικρού μήκους (Η ιστορία των Χριστουγέννων, Ο Χριστουγεννιάτικος Επισκέπτης, Μόνος τα Χριστούγεννα) οι οποίες αναλύουν το νόημα της γιορτής και την δύναμη της παιδικής αθωότητας και αγάπης προς όλους αλλά, κυρίως, προς τα άτομα τρίτης ηλικίας.. Η συλλογή ήταν διανθισμένη με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα από την εκπαιδευτικό, κα Μαρία Κοτρώνη.

Ακολούθησε το δραματοποιημένο παραμύθι «Η δίκη του Αη Βασίλη» βασισμένο στο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά «Ο Αη Βασίλης και οι 88 αρουραίοι». Τη δραματοποίηση επιμελήθηκαν μαθητές και μαθήτριες που συμμετέχουν στον όμιλο αριστείας, καινοτομίας και δημιουργικότητας «Γίνε ο “δημιουργός” του κόσμου σου. Εργαστήριο Δημιουργικής Σκέψης, Γραφής και Έκφρασης» με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κα Αγορίτσα Σκαμπαρδώνη, ΠΕ02. Στο τέλος αυτού του βίντεο, υπήρχαν συνεντεύξεις εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών όπου ανέλυαν το νόημα των Χριστουγέννων για τους ίδιους και έστελναν ευχές.

Κατόπιν, έγινε ανταλλαγή δώρων μεταξύ των μαθητών και μαθητριών κάθε τμήματος και, ομολογουμένως, τα παιδιά το χάρηκαν ιδιαίτερα. Η δράση αυτή οργανώθηκε με περισσή αγάπη από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και στόχος της ήταν η ενίσχυση των αμοιβαίων θετικών συναισθημάτων όπως η ευχαρίστηση, ο ενθουσιασμός και η χαρά.

Τέλος, τα παιδιά παρακολούθησαν την ταινία «τα Χριστούγεννα του Εμπενίζερ Σκρουτζ» η οποία, μέσα από τη μεταστροφή ενός ανθρώπου με ορόσημο τα Χριστούγεννα, τονίζει την αξία της φιλανθρωπίας και της κοινωνίας των ανθρώπων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι μαθητές Ιωάννης Παπαρσένης, Αναστασία Γελαδάρη και Κασσιανή Πάτα, μέλη του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου, με συνοδούς τον κ. Κωνσταντίνο Καλλιάρα, ΠΕ86, την κα Νεκταρία Κορκακάκη, μέλη του ΕΠΕΣ του σχολείου, και τους κκ. Αλέξανδρο Ζαούτσο και Κωνσταντίνο Καραμέτο, μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, επισκέφθηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους στο Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό που δίνει καθημερινά σκληρό αγώνα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Συναντήθηκαν με τον κ. Βάιο Τάσιο, Πρόεδρο ΕΙΝΚΥΤ, τον κ. Νίκο Ρίζο, Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων, τον κ. Νίκο Λεβέντη, Αντιπρόεδρο, και τον κ Διονύση Αλιάγα, Προιστάμενο ΤΕΠ, και τους προσέφεραν γλυκά, ένα κουτί με πάνω από 100 ευχετήριες κάρτες που είχε φτιάξει η μαθητική κοινότητα του σχολείου και ένα κάδρο με ψηφιακή εφαρμογή (QR code) που περιέχει όλες τις ηλεκτρονικές ευχές μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων της σχολικής μονάδας.

Όμως, η πιο ωραία στιγμή της ημέρας ήταν η ανακήρυξη του νικητή του διαγωνισμού «Στολισμός Χριστουγεννιάτικης Πόρτας» Τις προηγούμενες ημέρες, οι μαθητές/τριες του κάθε τμήματος στόλισαν την πόρτα της τάξης τους με Χριστουγεννιάτικη θεματική εκφράζοντας τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους ενώ συνάμα κατανόησαν τη σπουδαιότητα της εργασίας σε ομάδες. Το 1ο βραβείο πήρε το τμήμα Β3 που σχεδίασε τον Καρυοθραύστη διότι πληρούσε τα κριτήρια που έθεσε η Κριτική Επιτροπή, ήτοι χρώμα, αρτιότητα σχεδίου, αισθητική, συνεργασία, υλικά και χρόνος ολοκλήρωσης.

Γεωργία Κουράκου, ΠΕ06

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις