Οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων ενημερώνονται για το δάσος Περτουλίου

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του σχολείου μας με το Κ.Ε.ΠΕ. Α. Περτουλίου – Τρικκαίων, μαθητές των τμημάτων Β3, Β5  παρακολούθησαν εξ αποστάσεως το πρόγραμμα:

«Αειφόρο  ελατοδάσος Περτουλίου»

Η παρουσίαση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και ευχάριστη για τους  μαθητές, που  γνώρισαν διαδικτυακά το ελατοδάσος  Περτουλίου. Τα παιδιά μπόρεσαν να εισαχθούν στην έννοια του δάσους, να επισημάνουν τις ωφέλειες, αξίες και κινδύνους του δάσους και  να αντιληφθούν τη μοναδικότητά του. Ακόμη ενημερώθηκαν για τη μορφολογία, τη  χλωρίδα, την πανίδα,  τον κύκλο της ενέργειας στο δάσος. Τέλος πληροφορήθηκαν για το πώς το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο  διαχειρίζεται  το δάσος Περτουλίου και πώς οργανώνει την υλοτομία.

Επιπλέον, έγινε στους μαθητές σαφής η ανάγκη προστασίας των δασών και ανάπτυξης  περιβαλλοντικής  συνείδησης. Η συμβολή των φύλλων εργασίας στην επίτευξη των ανωτέρω στόχων ήταν καθοριστική.

Ευχαριστούμε πολύ τους υπεύθυνους Κ.Ε.Π.Ε.Α. Περτουλίου για την εξαιρετική δράση και ευελπιστούμε και σε  άλλες στο μέλλον.

Επίσης συγχαίρουμε και ευχαριστούμε  τους εκπαιδευτικούς του σχολείου κ. Μιχαήλ και κ. Πατριώτη  που οργάνωσαν αυτό το διαφορετικό μάθημα για τους μαθητές/τριες μας.

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις