Οι δρομείς μας στον 18ο Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος στην Θεσσαλονίκη

Ακόμη μια ομαδική αποστολή για τον Σύλλογό Δρομέων Τρικάλων . Αυτήν την φορά δρομείς μας συμμετείχαν στον δεύτερο μεγαλύτερο Μαραθώνιο της χώρας μας , τον Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος και τους παράλληλους αγώνες των 10 και 5 χλμ. .

Ο Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος ενώνει την Πέλλα, την γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και πρωτεύουσα της Αρχαίας Μακεδονίας με την σημερινή πρωτεύουσα της Μακεδονίας , την Θεσσαλονίκη . Η εκκίνηση του Μαραθωνίου δόθηκε στις 7:40 μπροστά από το έφιππο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και οι δρομείς περνώντας διαδοχικά από την Χαλκηδόνα ,  το χωριό Γέφυρα ,τον Άγιο Αθανάσιο και τα Διαβατά εισήλθαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης όπου και τερμάτισαν μετά απο 42,2 χλμ. δίπλα από το σήμα κατατεθέν της πόλης ,τον Λευκό Πύργο , και  μπροστά από το αγάλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της πόλης.

Περισσότεροι από 1300 δρομείς λάβανε μέρος στον αγώνα . Ανάμεσα τους και 9 μέλη μας . Στα αποτελέσματα , οι ιδανικές συνθήκες που επικράτησαν κατά την διάρκεια του αγώνα βοήθησαν τους δρομείς μας να πετύχουν εντυπωσιακές επιδόσεις . Την καλύτερη επίδοση από τους δρομείς μας πέτυχε το δίδυμο Δημήτρης Κωτούλας και Χάρης Καλλιάρας που τερμάτισαν σε 3:17:59 , τρέχοντας μαζί και τα 42,2 χλμ. ! Η επίδοση αυτή αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ για τον Χάρη Καλλιάρα που βελτίωσε για περισσότερα από 20 λεπτά την προηγούμενη επίδοσή του . Πολύ καλή εμφανίση και για τον Σωτήρη Νασιάκο που τερμάτισε λίγο πιο πίσω με επίδοση 3:21:49 . Η Έφη Ζελεσιάδου ήταν η μόνη γυναίκα του Συλλόγου μας που συμμετείχε στον αγώνα , και με επίδοση 4:00:28 ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ . Στον αγώνα συμμετείχε και ο Σπαρταθλητής του Συλλόγου Γιάννης Παπακώστας που τερμάτισε τον 14ο συνεχόμενο Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος!

Δείτε τα αποτελέσματα των 9 δρομέων μας στον 18ο Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος

 

 

ΣτοβάθροηΣτεφανίαΜπάκου

Άλλη μια διάκριση για την δρομέα μας Στεφανία Μπάκου. Η νεαρή αθλήτρια ανέβηκε για ακόμη μια φορά στο βάθρο τερματίζοντας στην 2η θέση γενικής με νέο ατομικό ρεκόρ 19:20 . Η Στεφανία συνεχίζει τις εντυπωσιακές της εμφανίσεις καθώς έχει ανέβει στο βάθρο σε τρεις συνεχόμενους αγώνες (Τρίκαλα , Πάτρα και Θεσσαλονίκη) σε λιγότερο από δύο μήνες .

Συμμετοχές είχαμε και στον αγώνα των 10 χλμ. Ο Δημήτρης Μπάκος πέτυχε την καλύτερη επίδοση από τους δρομείς μας καθώς τερμάτισε σε 40:17 .

Δείτε τα αποτελέσματα των δρομέων μας στα 10 και 5 χλμ.

10χλμ.

5χλμ.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις