Ξεκαρδιστική κωμωδία από την Τρικαλινή θεατρική ομάδα Πολύμυθον

Το Σάββατο στον Μύλο Ματσόπουλου

 

Την ξεκαρδιστική κωμωδία «Της νύχτας τα γκαστρώματα» παρουσίασε με ιδιαίτερη επιτυχία το απόγευμα του Σαββάτου στον Δημοτικό Κινηματογράφο του Μύλου Ματσόπουλου ο σύλλογος φίλων τέχνης και θεάτρου «ΠΟΛΥΜΥΘΟΝ».

Η ιστορία της παράστασης είχε επιγραμματικά ως εξής: «Νυχτερινή Αθήνα, η πόλη της Παλλάδας τη δεκαετία του 1960. Μια πόλη ζωντανή, ρομαντική, κοσμοπολίτικη. Άφθονα μπουζούκια, καμπαρέ, ταβέρνες, κλαμπ, χώροι όπου ο κόσμος συνωστίζεται τα βράδια να διασκεδάσει, να ερωτευτεί, να χορέψει. Καθημερινοί άνθρωποι της διπλανής πόρτας που οι ιστορίες τους άλλοτε προκαλούν αυθόρμητο γέλιο κι άλλοτε βαθιά συμπόνια. Καλά κρυμμένα μυστικά που αναπάντεχα βγαίνουν στο φως, αλλά και βάσανα που κάποιοι προσπαθούν να τα πνίξουν στο ποτό. Να σαν τον κύριο Λούλη…».

 

 

Σύμφωνα με τον κ. Αριστοτέλη Κερασοβίτη «Πρόκειται για μια κωμωδία που έχω γράψει, σκηνοθέτησα και παίζω σε αυτή. Την έγραψα μέσα στην καραντίνα και κύριος στόχος μου ήταν να κάνω τον κόσμο να χαμογελάσει γιατί ήταν μια δύσκολη περίοδος για όλους μας. Ο τίτλος αναφέρεται σε μια ιστορία που διαδραματίζεται κατά τις νυχτερινές ώρες στην Αθήνα της δεκαετίας του ’60 που θυμίζει παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο».

Οι ηθοποιοί που έλαβαν μέρος και έδωσαν πολύ ωραίες ερμηνείες ήταν οι Δημήτρης Μιχαήλ, Αμαλία Γούλα, Γιάννα Μπαϊρακτάρη, Σούλα Χατζή, Κώστας Μαντζανάς, Δώρα Μαγκούτη, Άλεξ Δάγκλας, Θέμης Νταραράς, Χρύσα Γιουτζή, Αρχοντούλα Ρόζου.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις