Ξεκίνησε και η ανάπλαση στην πλατεία Παναγίας Επίσκεψης στο Βαρούσι

Δεύτερο έργο για το Βαρούσι μέσα σε 24 ώρες ξεκίνησε να υλοποιείται από τον Δήμο Τρικκαίων. Πρόκειται για την «Ανάπλαση Κοινόχρηστου χώρου Ι.Ν. Αγ. Επίσκεψης στην Πόλη των Τρικάλων». Δηλαδή, για την πλατεία πέριξ της εκκλησίας και στον χώρο μπροστά από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων.

Το έργο χρηματοδοτείται από το «Πράσινο Ταμείο» με προϋπολογισμό 610.000 € και τον έργο ανέλαβε η εταιρεία «Α.ΛΙΤΟΥ-Γ.ΓΚΕΚΑΣ Ο.Ε».

Το έργο εκσυγχρονίζει την εικόνα της περιοχής, καθώς προβλέπεται αποκατάσταση της πλακόστρωσης του υπαίθριου χώρου γύρω από τον περιβάλλοντα χώρου του Ι.Ν. της Αγ. Επίσκεψης και του 4ου Δημοτικού, αλλά και δημιουργία νέων καθιστικών και νέων χώρων πρασίνου.
Οι παρεμβάσεις θα γίνουν σε μια έκταση 2350 τ.μ., για την εξυπηρέτηση του σχολείου και της εκκλησίας. Περιλαμβάνουν, επίσης, νέα παρτέρια – καθιστικά γύρω από το σχολείο και την εκκλησία, νέο φωτισμό, νέο δίκτυο ομβρίων, χώρο καθιστικού με πολλαπλή χρήση στη νοτιοδυτική πλευρά της πλατείας. Ακόμη, τοποθετούνται νέα υλικά, αποξηλώνονται όλα τα παλιά και γίνονται πρόσθετες διαμορφώσεις, ενώ έμφαση δίνεται και στα υλικά για την ομαλή διεξαγωγή της τοπικής κυκλοφορίας.
Και αυτό το έργο, και η αναβάθμιση 18 δρόμων στο Βαρούσι, μαζί με την ανάδειξη της οικίας Τζάνα σε χώρο για προβολή της κληρονομιάς των Τρικάλων, αναμορφώνουν την πιο ιστορική συνοικία των Τρικάλων.
Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Καταβούτας «συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις στο Βαρούσι, οπότε η πόλη των Τρικάλων αναδεικνύεται στο πιο παλιό της τμήμα, με φόντο τον εκσυγχρονισμό της συνοικίας για τρικαλινούς και επισκέπτες».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις