Νέος πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς είναι ο νέος πρόεδρος της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας για την πενταετία 2024 – 2028. Κατά τη συγκρότηση του νέου ΔΣ σε Σώμα, την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024 στα γραφεία της ΠΕΔ στη Λάρισα, ο κ. Σακκάς, από την παράταξη «Ενωμένη Αυτοδιοίκηση Θεσσαλίας» έλαβε 12 ψήφους, έναντι 7 του εκπροσώπου της παράταξης «Αυτοδιοικητικό Κίνημα», Αντώνη Γκουντάρα, Δημάρχου Αγιάς. Επίσης υπήρξαν 2 λευκά ψηφοδέλτια.
Τη θέση του αντιπροέδρου καταλαμβάνει επίσης με 12 ψήφους ο  Δήμαρχος Φαρσάλων Ιορδάνης Εσκίογλου, ενώ 7 ψήφους έλαβε ο Δήμαρχος Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου («Αυτοδιοικητικό Κίνημα») και υπήρξαν 2 λευκά ψηφοδέλτια.
Τη θέση του γενικού γραμματέα καταλαμβάνει ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας, με 12 ψήφους, ενώ 6 ψήφους έλαβε ο δημοτικός σύμβουλος Δ. Λαρισαίων Πέτρος Κρίκης (Λαϊκή Συσπείρωση) και υπήρξαν 3 λευκά ψηφοδέλτια.
Στην Εκτελεστική Επιτροπή συμμετέχουν αυτοδικαίως τα μέλη του προεδρείου του ΔΣ της ΠΕΔ (οι κ. Σακκάς, Εσκίογλου και Νασίκας), ενώ εξελέγησαν οι κ. Κων/νος Καλαμπαλίκης, αναπλ. Δημάρχου και αντιδήμαρχος Λαρισαίων και Ντίνος Διαμάντος, δημοτικός σύμβουλος Δ. Λαρισαίων.

Δήλωση προέδρου Νίκου Σακκά

Σε δήλωσή του ο νέος πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς επισημαίνει:

«Η Θεσσαλία μπορεί και πρέπει να πάει πιο μπροστά. Η εκλογή μου στη θέση του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας αποτελεί μέγιστη πρόκληση και τεράστια υποχρέωση.
Πρόκληση, γιατί έρχεται αμέσως μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες, που μαζί με τον πόνο και τη θλίψη, μας έδειξαν ότι είναι απαραίτητος ο δρόμος της συνεργασίας, της συνεχούς προσπάθειας και του διαλόγου με συγκεκριμένη στόχευση.
Υποχρέωση, γιατί οφείλουμε όλοι οι αιρετοί να ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες των πολιτών, να διαμορφώνουμε νέες προοπτικές και να συνεχίζουμε να βρισκόμαστε δίπλα στον δημότη, για κάθε τι που χρειάζεται.
Την επόμενη πενταετία μας περιμένει πολλή δουλειά, για κάθε Δήμο, για κάθε πολίτη της Θεσσαλίας.
Αυτό το έργο θα το προωθήσουμε από κοινού με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου – τους οποίους ευχαριστώ θερμότατα για την ψήφο τους – και σε συνεργασία με τους συναδέλφους Δημάρχους».

Σχετικές δημοσιεύσεις