Μ. Σαράντης: Αντί για αρμεκτήρια …τζιπ 4χ4

Δεν μάσησε τα λόγια του ο Μιχάλης Σαράντης, που μαζί με τον αδερφό του Τάκη Σαράντη ίδρυσαν και διοικούν τον όμιλο τροφίμων Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε., την μεγαλύτερη Ελληνική εταιρεία στον κλάδο του γάλακτος.

Αναφερόμενος στην Ελληνική κτηνοτροφία, κατά την ομιλία του στο Agree Business Forum που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Ανάντι» των Τρικάλων, επισήμανε ότι τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία συνεργάζονται σήμερα με περισσότερους από 2.300 παραγωγούς γάλακτος, τονίζοντας με νόημα ότι «εμείς εδώ στην επαρχία έχουμε άμεση σχέση μαζί τους, όχι όπως οι Αθηναίοι».

Φροντίζουμε να συνεργαζόμαστε με εκείνους που αγαπάνε τη δουλειά τους και τους στηρίζουμε να προχωρούν, «είμαστε στην ίδια βάρκα» είπε χαρακτηριστικά.

Στον αντίποδα στηλίτευσε εκείνους τους παραγωγούς που έβαλαν τη δουλειά τους σε δεύτερη μοίρα: «Δεν οργάνωσαν ποτέ το κοπάδι τους, διαθέτουν 500 πρόβατα που προέρχονται από 40 διαφορετικές φυλές, καμμιά πολιτική ανάπτυξης ζωικού κεφαλαίου».

Και το καλύτερο: «Είναι εκείνοι που, με τα λεφτά της επιδότησης, αντί να αγοράσουν αρμεκτήριο ή αυτόματο σύστημα τροφής για τα ζώα τους, πήγαν και πήραν τζιπ 4χ4 …».

Ουδείς αντίλογος από το ακροατήριο, στο οποίο συμμετείχαν και αρκετοί κτηνοτρόφοι …

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις