Μπάρα, όνομα και πράγμα – αλλά η ΔΕΥΑΤ δίνει λύση

Ανέβλυζε συνεχώς νερό, γύρω από το μεγάλο έργο της ΔΕΥΑΤ στην περιοχή της Μπάρας, κατά την επίσκεψη του Δημάρχου Τρικκαίων και προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου. Η περιοχή κοντά στο 10ο Δημοτικό Σχολείο αντιμετωπίζει ένα χρόνιο πρόβλημα για τα όμβρια και τα ακάθαρτα ύδατα. Η παρέμβαση της ΔΕΥΑΤ αφορά σε ένα διπλό έργο προϋπολογισμού 226.000 € πλέον Φ.Π.Α., με γενικό τίτλο «ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΟΜΒΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΠΑΡΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ».

Το έργο ξεκίνησε και ήδη έγιναν οι πρώτες παρεμβάσεις στην περιοχή της πλατείας προς το 1ο ΕΠΑΛ. Εκεί ο Δήμαρχος Τρικκαίων συνομίλησε με τον εργολάβο, διαπιστώνοντας ιδίοις όμμασι το μέγεθος του προβλήματος με τη συνεχή ανάβλυση νερών, σε σημείο με ένα από τα χαμηλότερα υψόμετρα στα Τρίκαλα – εξ ου και η σχετική ονομασία της συνοικίας.

Ο δε πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ, Χρήστος Αναστασίου, δήλωνε ικανοποιημένος από την πορεία των εργασιών, έχοντα ο ίδιος υπογράψει τη σχετική σύμβαση.

Με το συγκεκριμένο έργο θα γίνουν βελτιώσεις στα υφιστάμενα δίκτυα ομβρίων και ακαθάρτων της περιοχής Μπάρας με σκοπό την αποδοτικότερη λειτουργία τους. Ετσι, θα ανακουφιστεί η περιοχή, ειδικά κατά την περίοδο των έντονων βροχοπτώσεων. Οι εργασίες αφορούν σε δύο διακριτές παρεμβάσεις και συγκεκριμένα:

Το έργο αναλύεται σε δύο υποέργα:

ΥΠΟΕΡΓΟ Α: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΟΜΒΡΙΩΝ

Στη διασταύρωση των οδών Μακεδονίας και Καστρακίδου, θα κατασκευαστεί αντλιοστάσιο που θα οδηγεί τα όμβρια ύδατα (όταν αυτά θα υπερβαίνουν το 80% της παροχής πλήρωσης του υφιστάμενου αγωγού), στον πλακοσκεπή αγωγό της οδού 5ου Συντάγματος, μέσω των οδών Καστρακίδου και Βαθυκλέους.

Το έργο αυτό θα ανακουφίσει ιδιαίτερα την περιοχή του 10ου Δημοτικού Σχολείου και του 4ου Παιδικού Σταθμού που πλημμυρίζει σε περιπτώσεις έντονων βροχοπτώσεων.

ΥΠΟΕΡΓΟ Β: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΟΜΒΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΥΜΟΥ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ»

Κοντά στη διασταύρωση των οδών Μαβίλη και Γλύκωνα – εντός της οδού Μαβίλη-, θα κατασκευαστεί φρεάτιο αντλιών και καταθλιπτικός αγωγός ομβρίων που θα οδηγεί τα πλεονάζοντα όμβρια ύδατα που δεν μπορεί να παραλάβει ο υφιστάμενος αγωγός, στον πλακοσκεπή αγωγό επί της 5ου Συντάγματος, μέσω των οδών Μαβίλη και Έλλης.

Στη διασταύρωση των οδών Μαβίλη και Γαλατείας, ο νέος δίδυμος αγωγός θα συνδεθεί στον υφιστάμενο δίδυμο καταθλιπτικό ακαθάρτων και έτσι θα οδηγεί τα ακάθαρτα μέσω των οδών Μαβίλη και Έλλης, στο αντλιοστάσιο επί της διασταύρωσης των οδών Έλλης και Φαρμάκη.

Τόσο οι αγωγοί ακαθάρτων όσο και ο αγωγός ομβρίων θα βρίσκονται στο ίδιο σκάμμα για το κοινό μήκος χάραξης.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Σχετικές δημοσιεύσεις