Μουσική – εκπαιδευτική εκδρομή για το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων

Μια μοναδική συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης «MOYSA», είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν σπουδαστές/τριες  του Δημοτικού Ωδείου & μέλη της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Τρικκαίων. Η συναυλία δόθηκε στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Μουσικότροπο».

Την ορχήστρα διηύθυνε ο διακεκριμένος μαέστρος Μιχάλης Τραχαλιός και σολίστ της βραδιάς ήταν η φλαουτίστρια Κυβέλη Μαθιουδάκη από το Ρέθυμνο Κρήτης και ο Λαρισαίος ταλαντούχος πιανίστας Έκτορας Καράτζιος – Παπαϊωάννου. Το ακροατήριο απόλαυσε τη Σουίτα αρ. 2 σε σι ύφεση ελάσσονα (BWV 1067) του J. S. Bach για φλάουτο και ορχήστρα όπως επίσης τη Σερενάτα Εγχόρδων αρ. 13 “Μία μικρή νυχτερινή μουσική” σε Σολ μείζονα & το Κοντσέρτο για Πιάνο και Ορχήστρα σε ρε Ελασσόνα (Κ 466) του W.A. Mozart.

Η βραδιά άφησε τους σπουδαστές μαγεμένους από τις εκπληκτικές ερμηνείες των νεαρών μουσικών, δίνοντας ερεθίσματα και κίνητρα ώστε να συνεχίσουν με ενθουσιασμό το μουσικό τους ταξίδι.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις