«Μικρές τελετουργίες» έντονων συναισθηματικών καταστάσεων από την Μαμέλχθη

Παρουσίαση βιβλίου χθες στη “Σουίτα”

 

Την πρώτη της συγγραφική προσπάθεια με τίτλο «Μικρές τελετουργίες» (εκδόσεις Κουκουνάρι) παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία το απόγευμα της Κυριακής στο art cafe Σουίτα η γνωστή χορογράφος και χορεύτρια κα Ναυσικά Πέππα – Τριαντάρη (υπογράφει το βιβλίο ως Μαμέλχθη) σε εκδήλωση που διοργάνωσε το βιβλιοπωλείο του κ. Αναστασίου Μπάλλα.

Όπως τόνισε η συγγραφέας «Αυτά τα κείμενα είναι διαλεγμένα από ό,τι έγραφα τις χρονιές 2020 και 2021. Τις στιγμές που ήμουν σε έντονες συναισθηματικά καταστάσεις και ήθελα να αποτυπώσω αυτόν τον πολύ μικρό χώρο που γεννιέται στο σβήσιμο του έντονου συναισθήματος και λίγο πριν εισέλθει πάλι κανείς στον «λογικό» κόσμο, ένας χώρος στον οποίο θεωρώ ανθίζει επακριβώς ο εαυτός μας: καθαρά αρθρωμένος, ολόκληρος, με αρκετή λογική (αποστασιοποίηση) ξανά αλλά μην έχοντας ακόμα απαρνηθεί τη χρησιμότητα του συναισθήματος (περιμένοντας όμως και να ξεφουσκώσει πρώτα, να έρθει στη «σωστή» του διάσταση), κάτι που μετά κάνει πολύ γρήγορα πάλι (το απαρνείται) για να ξαναμπεί στον κόσμο της λογικής. Δυστυχώς ή ευτυχώς το βιβλίο είναι αταξινόμητο, όπως κι εγώ με τα τρία πρόσωπά μου, τα οποία συνδέει η μεγάλη μου ανάγκη να παραμείνω αταξινόμητη, η τεράστια αντίσταση που παρουσιάζω σε καθετί που με πλησιάζει με την πρόθεση να με χωρέσει σε έναν ορισμό. Αν δεν νιώσω αγάπη, δεν υπάρχει καμία ανάγκη για νέα δημιουργία. Ποτέ δε σταματά κανένα από τα πρόσωπα ούτε και ξεκινά. Υπάρχουν ταυτόχρονα συνεχώς και δουλεύουν συνεχώς. Απλώς κατά περιόδους είναι πιο ορατή η δουλειά του ενός, ενώ των άλλων δύο συντελείται πιο πολύ στο παρασκήνιο ακόμα, μέχρι να γίνει ορατή η δουλειά και των άλλων τη στιγμή που το πρώτο θα έχει αποσυρθεί να συνεχίσει την εργασία του στα παρασκήνια».

Το βιβλίο, το οποίο είναι φιλοτεχνημένο με εικαστικά της συγγραφέως, παρουσίασαν η κα Ελένη Τσιλιλή, εικαστικός και ο κ. Ιωάννης Μπαρσούκης, δικηγόρος.

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις