Μια σπουδαία διοργάνωση αναπτυξιακών ηλικιών από τον ΣΟΑΤ

Με τη συμμετοχή 35 αθλητικών συλλόγων κυρίως από την Κεντρική Ελλάδα και 700 περίπου μικρών αθλητών ολοκληρώθηκε η φιλική αγωνιστική ημερίδα Ταεκβοντό αναπτυξιακών ηλικιών, γεννηθέντων από το 2010 έως και το 2019, στο Δημοτικό Κλειστό γυμναστήριο Τρικάλων στις 6 Απριλίου 2024 με την επωνυμία “TRIKALA BABY CUP 2024”

Ο μεγάλος αριθμός συμμετοχών καταδεικνύει την μεγάλη δημοτικότητα του αθλήματος, είναι και άλλωστε επίσημα σύμφωνα με την ΓΓΑ το πρώτο ατομικό άθλημα.

Ο ΣΟΑΤ διοργάνωσε μια εντυπωσιακή εκδήλωση, όπως συνηθίζει, τόσο σε ομορφιά του χώρου αγώνων όσο και σε όγκο μικρών αθλητών.
Ο αριθμός παιδιών, γονέων και συνοδών που  επισκέφτηκαν την πόλη μας ξεπέρασε τους 1500!

Η διοργάνωση δεν είχε νικητές και ηττημένους όλοι οι αθλητές έκαναν από 2 αγώνες τουλάχιστον και παρέλαβαν από τους διοργανωτές μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής .
Για τον ΣΟΑΤ συμμετείχαν 120 μικροί αθλητές αποκομίζοντας πολύτιμες και ξεχωριστές αγωνιστικές εμπειρίες. Για τις μικρές ηλικίες η συμμετοχή σε τέτοιου είδους διοργανώσεις έχει σπουδαία σημασία, καθώς μπαίνουν σε μία διαδικασία μύησης των αγώνων, απομονώνουν αρχικά το ψυχολογικό κομμάτι αφού δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, και από νωρίς εξοικειώνονται με τις πραγματικές συνθήκες αγώνων, έρχονται αντιμέτωποι με συναθλητές άλλων ομάδων, αποκτούν άνεση μέσα στο τερέν, συνηθίζουν την παρουσία των διαιτητών και μαθαίνουν σταδιακά και τους κανόνες. Η συχνή επανάληψη αυτών βοηθά στο σωστό ΄΄χτίσιμο΄΄ των αθλητών. Οι εκδηλώσεις αυτές οργανώνονται στα πλαίσια της προσπάθειάς μας να εξοικειωθούν τα παιδιά με το αγωνιστικό πνεύμα και να αποκτήσουν εμπειρία .

Ο ΣΟΑΤ δίνει μεγάλη βαρύτητα σε αυτό τον τομέα, στις μικρές ηλικίες και δεν φείδεται κόπων και εξόδων για να αποκομίσει για τους αθλητές του, όσο το δυνατόν περισσότερα οφέλη.

 

 

Στην διάρκεια του Τουρνουά έγινε βράβευση στις Πρωταθλήτριες Ελλάδος για το 2024 Φανή Τζέλη και Μαρία Τζέλη από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Μιχάλη Λάππα και την Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Σοφία Αλεστά.

Το ΔΣ του ΣΟΑΤ ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες συλλόγους, τους εθελοντές και κυρίως τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους.

 


Σχετικές δημοσιεύσεις