Μητσοτάκης και Σκρέκας στη Χάλκη για τα εγκαίνια του σχεδίου GR-eco island

Το νησί της Χάλκης επισκέφτηκαν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, όπου έλαβαν μέρος στις εκδηλώσεις για την ένταξη του πρώτου νησιού στην πρωτοβουλία GR – eco islands.

Το έργο GR – eco islands πραγματοποιείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την ευγενική συμμετοχή της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Σκρέκας παρουσίασε το πρωτοποριακό περιβαλλοντικό πρόγραμμα των GR-eco islands, που θα μετατρέψει τη Χάλκη σε πρότυπο πράσινης οικονομίας, ενεργειακής αυτάρκειας, ψηφιακών καινοτομιών και βιώσιμης κινητικότητας μέσω στοχευμένων παρεμβάσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Μάλιστα, ο Τρικαλινός Υπουργός τόνισε ότι: «Σήμερα είχαμε τη δυνατότητα να πάρουμε μια γεύση από το μέλλον. Με τη στρατηγική πρωτοβουλία των GR-eco islands μπορούμε να μετατρέψουμε την κλιματική αλλαγή σε ευκαιρία για τη χώρα μας και τα ελληνικά νησιά μας σε παγκόσμιες κοιτίδες πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης και εστίες καινοτομίας. Αυτό το μέλλον
θέλουμε. Για αυτό το μέλλον θα παλέψουμε».

Στην εκδήλωση έναρξης της νέας εποχής για το νησί έγινε η παρουσίαση και παραλαβή των επιμέρους έργων και δράσεων που υλοποίησαν οι συμμετέχουσες ελληνικές και γαλλικές εταιρείες.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, Πατρίκ Μεζονέβ, και άλλοι επίσημοι.

Σχετικές δημοσιεύσεις