Με 100 μηχανήματα στην μάχη της αντιπυρικής προστασίας η Π.Ε. Τρικάλων

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη, με θέμα «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας  για την αντιμετώπιση των κινδύνων από τις δασικές πυρκαγιές κατά την αντιπυρική περίοδο 2020» όπου και συζητήθηκε το επίπεδο ετοιμότητας όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και η λήψη απαιτούμενων μέτρων για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων.

Στη συνεδρίαση μετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο Διευθυντής Αστυνομίας Τρικάλων κ. Στέργιος Νίντος , ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων κ. Δημήτριος Γαλάνης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  Καλαμπάκας κ. Ευάγγελος Τσιορλίδας , ο Εκπρόσωπος της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ταγματάρχης κ. Απόστολος Αγγέλης, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Γαβριηλίδης, ο Αντιπεριφερειάχης Περιβάλλοντος Χωρικών Σχεδιασμών και Πολιτικής Γής κ. Ντίνος Μπάρδας , ο Εντεταλμένος Σύμβουλός Τουρισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Ιωάννης Μπουτίνας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Τσιάρας και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Τρικάλων κ. Γεώργιος Μωράκης.

Στην εισήγησή του ο κ. Μιχαλάκης τόνισε ότι, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό, η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων θα πραγματοποιήσει έγκαιρο προληπτικό καθαρισμό του οδικού δικτύου καθώς επίσης ότι θα γίνει προληπτικός καθαρισμός σε σημεία που κρίνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία ότι υπάρχει κίνδυνος. Τέλος επισήμανε ότι υπάρχει η δυνατότητα να συμμετέχουν συνολικά 100 μηχανήματα από την πλευρά της ΠΕ Τρικάλων είτε ιδιόκτητα είτε μισθωμένα σε περίπτωση που χρειασθεί έτσι ώστε να προστατευθούν οι ανθρώπινες ζωές και οι περιουσίες των πολιτών.

Στη συνεδρίαση επισημάνθηκε από όλους τους συμμετέχοντες η αναγκαιότητα μιας σχεδιασμένης και συντονισμένης δράσης όλων των συναρμοδίων και εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών στο βαθμό που τους αναλογεί, για να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά ενδεχόμενα προβλήματα που δημιουργούνται κατά τη καλοκαιρινή περίοδο.

 

Δελτίο Τύπου Π.Ε. Τρικάλων

Σχετικές δημοσιεύσεις