Με τρία μετάλλια ο Ποδηλατικός Τρικάλων

Στο βάθρο του πανελληνίου πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας η Εύα Ντάκου και ο Παναγιώτης Σιδέρης

 

 

Με ορθοπεταλιές και εντυπωσιακές εμφανίσεις ανέβηκαν  στο βάθρο των νικητών του πανελληνίου πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας, δύο ταλαντούχα παιδιά του Ποδηλατικού Συλλόγου Τρικάλων. Απέδειξαν έτσι  – για μία ακόμα φορά- πως έχουν και θέληση όρεξη για δουλειά και κυρίως  μεράκι για  να ακολουθήσουν  τα βήματα των μεγάλων πρωταθλητών  του νομού μας. Και μπορεί βέβαια να είναι ακόμα πολύ μακριά από τέτοιους σημαντικούς κι αξιοζήλευτους στόχους,  πλην όμως τόσο η Εύα Ντάκου που πάει σταθερά μπροστά,  όσο και ο Παναγιώτης Σιδέρης, μπήκαν και πάλι στη λίστα νικητών μεγάλων αγώνων, φέρνοντας στη συλλογή του Ποδηλατικού Συλλόγου τρία μετάλλια από το φετινό  ΜΤΒ, σε μια τρόπον τινά επανάληψη επιτυχιών  του 2020 , όταν  στο ίδιο πανελλήνιο πρωτάθλημα βγήκαν τότε ανάλογες διακρίσεις από  Κώστα Τσατσαρώνη και Περικλή Λαγό.

 

 

Ο Ποδηλατικός αυτή τη φορά  επέστρεψε με τρία πανελλήνια μετάλλια από το Καρπενήσι και όπως αναφέρεται στο σχετικό ενημερωτικό «αυτή η επιτυχία σίγουρα δεν είναι τυχαία, και αντικατοπτρίζει την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στην αγωνιστική ομάδα, αλλά και στην ακαδημία των μικρών κατηγοριών. Οι μικρές αλλαγές που έγιναν τον τελευταίο χρόνο στην ομάδα, έφεραν και την θετική ενέργεια που είναι πάντα απαραίτητη για τις μεγάλες επιτυχίες.

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα Μ.Τ.Β. για τις μικρές κατηγορίες αλλά και την κατηγορία Μάστερς διοργανώθηκε στο Καρπενήσι από την  Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και τον Δήμο Καρπενησίου. Ο Ποδηλατικός  Τρικάλων συμμετείχε με έντεκα αθλητές και αθλήτριες στις κατηγορίες, Μάστερς, Παίδων, Κορασίδων και Παμπαίδων. Οι Τρικαλινοί ποδηλάτες αγωνίστηκαν και τις τρεις μέρες του πανελληνίου πρωταθλήματος, σε τρία διαφορετικά αγωνίσματα. Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος καθώς συμμετείχαν οι καλύτεροι ποδηλάτες της Ελλάδας.

Παράλληλα με τις μικρές κατηγορίες διοργανώθηκε και το πανελλήνιο πρωτάθλημα ΜΤΒ στις κατηγορίες Μάστερς. Εδώ είχαμε μία συμμετοχή με τον Κώστα Καραλή που τα πήγε θαυμάσια,  καθώς στο αγώνισμα XCO κατέκτησε την 5η θέση στην κατηγορία Μάστερς Β’. Πολλά συγχαρητήρια στον Κώστα για αυτή την επίδοση.

 

 

Στην κατηγορία Παίδων: ο Αλέξανδρος Νικολός τερμάτισε 29ος στο αγώνισμα XCC και 25ος στο XCO. Ο Ορέστης Μαγαλιός τερμάτισε 35ος στο XCO.

Στην κατηγορία Κορασίδων: Η Εύα Ντάκου έκανε μια καταπληκτική εμφάνιση κατακτώντας δύο πανελλήνια μετάλλια με δύο δεύτερες θέσεις σε XCO – XCE και μια 6η θέση την πρώτη ημέρα στο αγώνισμα XCC, ενώ  η ΚέλλυΣούλιου τερμάτισε 13η στο XCC και 14 στο XCO.

Στην κατηγορία Παμπαίδων: Ο Παναγιώτης Σιδέρης έκανε την έκπληξη την τρίτη μέρα των αγώνων κατακτώντας την 3η Θέση στο αγώνισμα XCE αλλά και την 11η στο XCC. Ο Αλέξανδρος Σιδέρης τερμάτισε 10ος στο XCC και στο αγώνισμα XCE από ένα μικρό λάθος έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στην πρώτη οκτάδα. Ο Χρήστος Ντίνας τερμάτισε 24ος στο αγώνισμα XCC, και δεν προκρίθηκε στο XCE επίσης ο Λούγγος Γιάννης έχασε για λίγο την πρόκριση στην επόμενη φάση των αγωνισμάτων.

Οι νεαροί αθλητές του Ποδηλατικού αγωνίστηκαν με πάθος σε αυτό το πανελλήνιο πρωτάθλημα, και εκτός από τα τρία σημαντικά μετάλλια που κέρδισαν για την ομάδα, γέμισαν με πολλές εμπειρίες για την αγωνιστική ποδηλασία και τον πρωταθλητισμό γενικότερα. Η ανακοίνωση του συλλόγου καταλήγει υπενθυμίζοντας πως μεγάλη υποστήριξη στην ομάδα προσέφερε ο  Γρηγόρης Κατσινέλης που σαν αθλητής που είναι και ο ίδιος λειτούργησε αποτελεσματικά σαν βοηθός του προπονητή , ενώ ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει και στον βοηθό προπονητή τον Γιώργο Κρομμυδάκη για το άψογο έργο που προσέφερε στην ποδηλατική ακαδημία των μικρών. Ο Γιώργος (τελειόφοιτος ΣΕΦΑΑ Τρικάλων) ήταν άψογος στην συνεργασία αλλά και στην δουλειά του. Δυστυχώς μετά την απόκτηση του πτυχίου του πρέπει να επιστρέψει στην πόλη του, στα Χανιά. Γιώργο Κρομμυδάκη σε ευχαριστούμε και σου ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία. Αντικαταστάτης του και νέος προπονητής στην ποδηλατική ακαδημία της ομάδας αναλαμβάνει ο πολύπειρος πρώην πρωταθλητής του αθλήματος Γιώργος Ζαλαγκίτης, σε συνεργασία με τον Γιώργο Καράτζιο της αγωνιστικής ομάδας αναμένουμε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

Ευχαριστούμε τους γονείς των αθλητών που στηρίζουν και βοηθάνε τα παιδιά τους να ακολουθήσουν αυτό το δύσκολο και επίπονο άθλημα. Με αυτό τον τρόπο βοηθάνε έμμεσα και όλη την ομάδα.Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς της ομάδας μας, αφού μέσα από την οικονομική τους στήριξη μπορούμε και συνεχίζουμε την ανάπτυξη της ποδηλασίας στην πόλη μας», καταλήγει η ανακοίνωση του  ο Ποδηλατικού  Τρικάλων μετά τις τελευταίες επιτυχίες στο πανελλήνιο ΜΤΒ.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις