Με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Κώστας Σκρέκας στο μεγαλύτερο διεπιστημονικό ερευνητικό κέντρο της Ελλάδας

Τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε, την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024, ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών, «Δημόκριτος».

Στις υποδομές του «Δημόκριτου», όπου εργάζονται περισσότεροι από 500 ερευνητές, υλοποιείται έργο αναβάθμισης προϋπολογισμού 48 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. «Μια ακόμη απόδειξη ότι η κυβέρνησή μας επενδύει σημαντικά στην έρευνα και την καινοτομία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τρικαλινός Υπουργός.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Σκρέκας μαζί με τον Πρωθυπουργό ξεναγήθηκαν στο Τεχνολογικό Πάρκο Αττικής «Λεύκιππος», το οποίο φιλοξενεί 50 νεοφυείς επιχειρήσεις. Παρακολούθησαν τον τρόπο λειτουργίας τού καινοτόμου σταθμού ανεφοδιασμού οχημάτων με «πράσινο» υδρογόνο, καθώς επίσης και την ανάπτυξη εργαλείων που θα συνδράμουν στην έγκαιρη διάγνωση ασθενειών, όπως

ο καρκίνος στο πάγκρεας.

«Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλη αύξηση των startup επιχειρήσεων και της καινοτομίας. Η Κυβέρνησή μας και προσωπικά ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στηρίζει έμπρακτα τη δημιουργία νέων καινοτόμων επιχειρήσεων που έχουν στο επίκεντρό τους την ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας», δήλωσε μετά το πέρας της επίσκεψης ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις