Με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση «Υγεία και διατροφή» στα Τρίκαλα

Μια σημαντική επιστημονική – ενημερωτική εκδήλωση με την συμμετοχή πέντε κορυφαίων πανεπιστημιακών καθηγητών, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης», από τον σύλλογο «Οι Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων» και το Δήμος Τρικκαίων.

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν «Διατροφή και Υγεία» και συμμετείχαν ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κων/νος Γουργουλιάνης, η καθηγήτρια Θεραπευτικής, Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ντόρα Ψαλτοπούλου, ο καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ηλίας Τζαβέλας, η αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος Επιστήμης, Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού κ. Χαρά Δελή και η κ. καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τ. Πρόεδρος του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Όλγα Γκορτζή.

Τα θέματα των ομιλιών των καθηγητών είχαν ως εξής:

  • Λοιμώξεις του αναπνευστικού και Διατροφή: Δρ. Γουργουλιάνης Κωνσταντίνος, Καθηγητής ΠΘ
  • Διατροφή και Καρκίνος: Δρ. Ψαλτοπούλου Ντόρα, Καθηγήτρια ΕΚΠΑ
  • Αλκοόλ ως μέρος της διατροφής: Δρ. Τζαβέλλας Ηλίας, Aν. Καθηγητής ΕΚΠΑ
  • Οξειδωτικό Στρες, Άσκηση και Συμπληρώματα Διατροφής: Δρ. Δελή Χαρά, Καθηγήτρια, Αν. Καθηγήτρια ΠΘ
  • Έρευνα και Ανάπτυξη Λειτουργικών Τροφίμων και Διατροφικές Παρεμβάσεις (Μελέτη περίπτωσης σε ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου ΙΙ):  Δρ. Όλγα Γκορτζή, Καθηγήτρια ΠΘ.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις