Λαμπρά εγκαίνια για την έκθεση ζωγραφικής στο Ίδρυμα Μακρή

Ένα πανόραμα της ελληνικής ζωγραφικής, με έργα από ιδιωτικές συλλογές, όπου παρουσιάζονται ιστορικοί καλλιτέχνες αλλά και σύγχρονοι καλλιτέχνες οι οποίοι διεκδικούν τη δική τους θέση στην ιστορία, αποτελεί η έκθεση «ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΠΑΝΘΙΣΜΑ, Από τον Γύζη έως το σήμερα» που εγκαινιάστηκε με λαμπρότητα το απόγευμα του Σαββάτου στο κτίριο της Στέγης Τέχνης & Πολιτισμού του Ιδρύματος Λεωνίδα Κ. Μακρή – ιατρού.

Στα εγκαίνια της πολύ σημαντικής έκθεσης, την οποία επιμελήθηκε ο εξαίρετος Ιστορικός Τέχνης και Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μάνος Στεφανίδης, παρευρέθησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Κανίνας, ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας, ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας, η νεοεκλεγείσα Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κα Χρύσα Ντιντή, οι πρώην Βουλευτές κύριοι Σάκης Παπαδόπουλος και Ηλίας Βλαχογιάννης, οι τέως Δήμαρχοι Τρικκαίων κύριοι Μιχάλης Ταμήλος και Χρήστος Λάππας, κ.ά.

 

 

Στην έκθεση ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τα έργα ιστορικών καλλιτεχνών όπως ο Νικόλαος Γύζης, ο Περικλής Πανταζής, ο Κωνσταντίνος Παρθένης, ο Κωνσταντίνος Βολανάκης, ο Ιωάννης Αλταμούρας, ο Δημήτριος Γιολδάσης, ο Σπύρος Βασιλείου, ο Γιάννης Μόραλης, ο Διαμαντής Διαμαντόπουλος, o Βαλέριος Καλούτσης, ο Γιώργος Γκολφίνος, ο Μάκης Θεοφυλακτόπουλος κ.λπ. που από τον 19ο αιώνα μέχρι και σήμερα πρωταγωνιστούν στην ελληνική καλλιτεχνική σκηνή αλλά και σύγχρονων καλλιτεχνών όπως ο Θεόδωρος Πανταλέων, ο Χρήστος Αντωναρόπουλος, ο Θανάσης Μακρής, ο Παντελής Ψαρράς, ο Νικόλας Κληρονόμος, η Κάλλη Καστώρη, ο Στάθης Βατανίδης,  ο Νεκτάριος Κοντοβράκης κ.ά που «εικονογραφούν» το σήμερα, τη χαρά του έρωτα και το πένθος του θανάτου. Τη χαρά της έκφρασης που γεννιέται από την αδυναμία να εκφραστούμε εγκλωβισμένοι σε μια μονοδιάστατη παιδεία και έναν τεχνοκρατικό τρόπο ζωής.

 

 

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό και το ωράριο λειτουργίας είναι: Τετάρτη έως Παρασκευή 11.00-13.30 &17.30-20.30 και Σάββατο – Κυριακή 11.00-13.00.

 

 

Κατά την διάρκεια της έκθεσης, από 2/12/2023 έως και 3/2/2024, το Ίδρυμα θα υλοποιήσει σειρά παράλληλων πολιτιστικών εκδηλώσεων, ξεναγήσεων ενηλίκων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές, στo πλαίσιo της διαρκούς προσπάθειάς του για απρόσκοπτη πρόσβαση του κοινού στην τέχνη και στην γνώση.

Σχετικές δημοσιεύσεις