Λέσχη Τρικάλων: 13 χρόνια μετά, το κράτος συνεχίζει να δολοφονεί!

13 χρόνια μετά την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και την εξέγερση του ‘08, το σύστημα και οι μηχανισμοί του κράτους συνεχίζουν να δολοφονούν.

Από τους εκατοντάδες καθημερινούς θανάτους συμπολιτών μας λόγω της αποτυχημένης διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση της ΝΔ, μέχρι τις εργοδοτικές δολοφονίες στα εργατικά κάτεργα, και από την εν ψυχρώ δολοφονία του 18χρονου Ρομά Νίκου Σαμπάνη από την αστυνομία και το βασανισμό – δολοφονία του Β. Μάγγου στην πόλη του Βόλου, μέχρι τις 15 γυναικοκτονίες μέσα στο 2021, είναι φανερό πως κράτος και κεφάλαιο εντείνουν ακόμα περισσότερο τον κοινωνικό πόλεμο που οι ίδιοι κήρυξαν στον λαό και τη νεολαία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ως άξιος συνεχιστής  των αντιλαϊκών πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ, ικανοποιεί τις επιταγές του κεφαλαίου πιστή στη νεοφιλελεύθερη ατζέντα της και το δόγμα « Νόμος και Τάξη». Το αυξανόμενο κύμα ακρίβειας σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις της πανδημίας έρχονται για ακόμα μια φορά να δημιουργήσουν ένα ασφυκτικό πεδίο στον κόσμο της εργασίας.

Μάλιστα δεν είναι τυχαίο πως η κυβέρνηση της ΝΔ ,ποντάροντας  στο γενικότερο κλίμα φόβου, ανασφάλειας και τρομοκρατίας που επικρατούσε και επικρατεί, πέρασε κάποια από τα σημαντικότερα “στρατηγικά” νομοσχέδια όπως ν\σ Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη, ν\σ Χατζηδάκη, ν\σ για τις διαδηλώσεις, αντιπεριβαλλοντικό ν\σ κ.α.

Μέσα από αυτό όμως το γενικότερο κλίμα ασφυξίας, είδαμε το προηγούμενο διάστημα να ξεπηδούν μικρές αλλά και μεγάλες κοινωνικές αντιστάσεις. Το κουρέλιασμα των κυβερνητικών απαγορεύσεων στο περσινό Πολυτεχνείο, οι μαζικές διαδηλώσεις για την υπόθεση Κουφοντίνα, η εξέγερση της Νέας Σμύρνης, οι αναζωπύρωση του φοιτητικού κινήματος, οι μαζικές διαδηλώσεις για το φετινό Πολυτεχνείο σε όλη τη χώρα αλλά και οι πολύ σημαντικές νίκες των εργαζομένων σε E-FOOD και COSCO μας δείχνουν πως η απάντηση του κινήματος  στην καπιταλιστική αναδιάρθρωση, ως στρατηγική επιλογή κυβέρνησης και κεφαλαίου, είναι οι μαζικές αντιστάσεις και οι εξεγέρσεις της εποχής μας.  Οι αγώνες  λαού και  νεολαίας με αντικαπιταλιστικό, αντικατασταλτικό περιεχόμενο  μπορούν και θα γίνουν το ανάχωμα στη δυστοπία που μας ετοιμάζουν. 

Απέναντι σ’ όλα αυτά απαντάμε:

  • Ποτέ δε θα ξεχάσουμε

  • Ποτέ δε θα στεγνώσει το αίμα που λερώνει τα χέρια τους από το ’08 μέχρι σήμερα.
  • Η ζωή δεν καταστέλλεται. Το μέλλον εξεγείρεται!

·         Στις 6 Δεκέμβρη στο δρόμο για ζωή, υγεία, ελευθερία!

Αντικατασταλτική συγκέντρωση, Δευτέρα 6/12 στις 17:00 Πλατεία Ρήγα Φεραίου

Σχετικές δημοσιεύσεις