Κ.Σκρέκας στο Mega για το Ελληνικό: Η Ελλάδα έχει πλέον αλλάξει σελίδα και είναι ανοικτή στις επενδύσεις

Η χώρα διαθέτει επιτέλους μια Κυβέρνηση που έχει την πολιτική βούληση να υλοποιήσει εμβληματικές επενδύσεις, όπως είναι το Ελληνικό, επισήμανε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας την Παρασκευή στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

 

Ο Υφυπουργός ήταν καλεσμένος στην εκπομπή μαζί με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο. Την ίδια ώρα ήταν σε εξέλιξη η τελετή έναρξης των εργασιών στο Ελληνικό, στην οποία ήταν παρών ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και αρκετοί Υπουργοί.

 

Ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι η διαφορά της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η Νέα Δημοκρατία θέλει να ολοκληρωθεί το έργο, κάτι που άλλωστε απέδειξε από τις πρώτες ημέρες η νέα Κυβέρνηση της χώρας με την επιτάχυνση των νομοθετικών πρωτοβουλιών και την προώθηση των σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων.

 

Απεναντίας, τα προηγούμενα 4,5 χρόνια η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε να γίνει το έργο και είχε εκλεγεί με ένα αφήγημα άρνησης αυτής της μεγάλης επένδυσης, εμποδίζοντας με διάφορες προφάσεις την πρόοδο του έργου. «Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει» είπε χαρακτηριστικά.

 

Η πραγματικότητα σήμερα, ανέφερε ο Υφυπουργός, είναι ότι όχι μόνο οι όμοροι Δήμοι αλλά και όλη η Αττική θέλουν να υλοποιηθεί το έργο του Ελληνικού και ο ΣΥΡΙΖΑ εξαναγκάζεται ως ουραγός να ακολουθήσει τις επιθυμίες της κοινωνίας, επιδεικνύοντας όψιμο ενδιαφέρον. Εμείς πράττουμε, δρούμε, ξέρουμε τον τρόπο, για να προχωρήσουν οι μεγάλες επενδύσεις που έχει ανάγκη ο τόπος, σημείωσε ο κ. Σκρέκας και αναρωτήθηκε: Γιατί ο κ. Τσίπρας δεν επισκέφθηκε ποτέ το έργο στο Ελληνικό;

 

Η έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό έχει ένα πολύ ισχυρό συμβολισμό, ότι η χώρα είναι πλέον ανοιχτή σε επενδύσεις, επισήμανε ο Υφυπουργός. Επενδύσεις που, όπως είπε, η Κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσουν νέες, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

 

Κλείνοντας, ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα και αυτό είναι φανερό και στη μεγάλη βελτίωση που καταγράφει στην κατάταξη ανταγωνιστικότητας μέσα σε μόλις ένα χρόνο. Η αποτελεσματικότητα δεν είναι δεδομένη, είπε και ανέφερε ότι χάρη στην υπεύθυνη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού από την Κυβέρνηση η Ελλάδα κατοχυρώθηκε ως ένας ασφαλής προορισμός για τους ξένους επισκέπτες της.

 

Από το Γραφείο Τύπου

Σχετικές δημοσιεύσεις