Κ. Σκρέκας στο Σκάι: Η Ελλάδα είναι παράδειγμα προς μίμηση στη μάχη κατά του κορωνοϊού

 

Η Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, επισήμανε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας, μιλώντας τη Μεγάλη Τετάρτη στην εκπομπή της τηλεόρασης του Σκάι «Αταίριαστοι».

 

«Σήμερα, η Ελλάδα είναι παράδειγμα προς μίμηση, ενώ μερικά χρόνια πριν ήταν παράδειγμα προς αποφυγή», σημείωσε, προσθέτοντας ότι αυτό που προέχει σήμερα είναι η προάσπιση της υγείας και της ζωής των Ελλήνων πολιτών.

 

«Φαίνεται ότι οι τολμηρές και έγκυρες αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης έχουν πιάσει τόπο» δήλωσε ο κ. Σκρέκας. «Φυσικά και έχουμε σχέδια και τώρα, 24 δις είναι τα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί», συμπλήρωσε. Αυτά είναι για τώρα, διεμήνυσε ο Υφυπουργός και συμπλήρωσε ότι για κάθε ευρώ που δαπανάται σήμερα για την οικονομία και την κοινωνία, θα πρέπει να έχουμε άλλο ένα ευρώ στην άκρη ώστε να είναι διαθέσιμο για τις ανάγκες της επόμενης ημέρας.

 

Σε ό,τι αφορά την τροφοδοσία της αγοράς ενόψει του Πάσχα, ο Υφυπουργός είπε ότι γίνεται κανονικά. Ειδικότερα για τα αμνοερίφια, ανέφερε ότι η ζήτηση είναι προς το παρόν ικανοποιητική, ενώ δεν υπάρχουν εισαγωγές και φαινόμενα παράνομων Ελληνοποιήσεων.

 

Ο κ. Σκρέκας σημείωσε, τέλος, ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα αξιολογηθεί η κατάσταση στην αγορά κρέατος και η Κυβέρνηση θα στηρίξει οικονομικά τους κτηνοτρόφους για τις τυχόν απώλειες που θα έχουν εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις