Κ. Σκρέκας στη Βουλή: Η Τουρκία γράφει μια «μαύρη» σελίδα στην Ιστορία με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Με μία κατάφωρα προσβλητική ενέργεια η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Τουρκίας γράφουν μια «μαύρη» σελίδα στην Ιστορία, μετατρέποντας την Αγία Σοφία σε τζαμί, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας.

 

Στην αρχή της ομιλίας του επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που ψηφίσθηκε από τη Βουλή, ο κ. Σκρέκας καταδίκασε την απόφαση της Τουρκίας για το εμβληματικό μνημείο του Χριστιανισμού στην Κωνσταντινούπολη, υπογραμμίζοντας ότι προσβάλλει το σύνολο της παγκόσμιας κοινότητας.

 

Ο Υφυπουργός σημείωσε ότι αυτή η ενέργεια αποτελεί τμήμα ενός συνολικού σχεδίου κλιμάκωσης της έντασης απέναντι στις γειτονικές χώρες και όχι μόνο έναντι της Ελλάδας. Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε νωρίτερα φέτος στον Έβρο με την αποτυχημένη υποδαύλιση της μεταναστευτικής κρίσης και συνεχίζεται αυτή την περίοδο με την Αγία Σοφία και την παράνομη NAVTEX στο Καστελόριζο.

 

Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι η Άγκυρα θα πρέπει να γνωρίζει πως απέναντι στα σχέδια της θα βρει έναν ενωμένο ελληνικό λαό και ένα ενωμένο πολιτικό σύστημα που θα πράξει οτιδήποτε χρειαστεί προκειμένου να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας.

 

Από το Γραφείο Τύπου

Σχετικές δημοσιεύσεις