Κώστας Σκρέκας στο Σκάι: Με σύγχρονες αγροπεριβαλλοντικές υποδομές θωρακίζουμε τους Έλληνες αγρότες απέναντι στην κλιματική κρίση

Η Κυβέρνηση προωθεί ένα ολοκληρωμένο, συνεκτικό σχέδιο για την κατασκευή έργων υποδομής, αναγνωρίζοντας την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και να καταστήσουμε ανθεκτικούς τους Έλληνες αγρότες, επισήμανε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας την Τετάρτη στο ραδιόφωνο του Σκάι και την εκπομπή του Παύλου Τσίμα «Ημερολόγιο».

Αναφερόμενος στο καταστροφικό πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός», ο κ. Σκρέκας είπε ότι η κλιματική κρίση χτυπά (και) την πόρτα της Ελλάδας και πλέον τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι πολύ πιο συχνά σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

«Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με το που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση του τόπου, με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έχουμε ήδη ολοκληρώσει ένα master plan, ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης Αγροπεριβαλλοντικών Υποδομών (ΕΣΑΑΥ), έχουμε συγκεντρώσει όλες τις μελέτες που έχουν γίνει, ταμιευτήρες, λιμνοδεξαμενές και φράγματα και φυσικά, αρδευτικά δίκτυα, τα οποία έχουμε εξετάσει την ωριμότητα τους και τη σκοπιμότητα τους και ήδη εξετάζουμε τη δυνατότητα όλα αυτά τα έργα να χρηματοδοτηθούν μέσα από τα 32 δις ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης», δήλωσε ο Υφυπουργός.

Σε ό,τι αφορά την οικονομική στήριξη των αγροτών που έπληξε η θεομηνία, ο κ. Σκρέκας ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι η καταβολή των αποζημιώσεων να γίνει μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα στο οποίο οι παραγωγοί θα ελάμβαναν τα χρήματα από τη διάθεση της παραγωγής τους. Σημειώνεται ότι πολλές αγροτικές καλλιέργειες, όπως για παράδειγμα το βαμβάκι, βρίσκονταν στο τελικό στάδιο, λίγο πριν τη συγκομιδή.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το κλίμα που επικράτησε στην Καρδίτσα, κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, ο κ. Σκρέκας είπε ότι οι πολίτες «αγκάλιασαν» τον κ. Μητσοτάκη, πέρα από ελάχιστα άτομα που προσπάθησαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις. «Δυστυχώς, έχουμε και κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία έχουν μεγάλη επιτυχία στο να δημιουργούν ομάδες “αγανακτισμένων” και πλατείες “αγανακτισμένων”», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικές δημοσιεύσεις