Κώστας Σκρέκας: Σε καθεστώς επιδότησης – αποζημίωσης εντάσσονται τα τουριστικά λεωφορεία

Στο καθεστώς επιδότησης – αποζημίωσης εντάσσονται οι επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων, λόγω του πλήγματος που έχουν υποστεί στο μεταφορικό τους έργο από την πανδημία του κορωνοϊού.

 

Ειδικότερα, με διάταξη στο φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Πέμπτη στη Βουλή τα τουριστικά λεωφορεία εντάχθηκαν στο συγκεκριμένο καθεστώς, λόγω του μειωμένου έργου και της περιορισμένης πληρότητας με την οποία κυκλοφορούν. Το ύψος των αποζημιώσεων και των επιδοτήσεων θα καθορισθεί το ερχόμενο διάστημα από το Υπουργείο Οικονομικών.

 

Την ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων του κλάδου είχε αναδείξει ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας, σε παρέμβαση που είχε κάνει σε τέσσερις Υπουργούς και συγκεκριμένα στον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, στον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, στον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη και στον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεζυρόπουλο.

Ο κ. Σκρέκας είχε αναφερθεί στη μεγάλη μείωση που έχει υποστεί ο τζίρος των τουριστικών λεωφορείων (Τουριστικών Γραφείων και Τουριστικών Επιχειρήσεων Οδικών Μεταφορών) από την πανδημία του κορωνοϊού, γεγονός που έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους επαγγελματίες του κλάδου. Όπως είχε επισημάνει ο Υφυπουργός, πρόκειται για έναν κλάδο που έχει σημαντική συνεισφορά στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και συνεπώς δικαιούται ανάλογα μέτρα στήριξης με αυτά που έχουν ληφθεί και για τις άλλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην τουριστική βιομηχανία.

 

Γραφείο Τύπου

Σχετικές δημοσιεύσεις