Κώστας Σκρέκας: «Προτεραιότητα μας είναι η ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών»

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, παρακολούθησε μαζί με τον Αμερικανό Πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, έκθεση που παρουσίασε κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τα έργα ανασυγκρότησης που έχουν υλοποιηθεί έως σήμερα στις πυρόπληκτες περιοχές.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς Επιστήμονες, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και οι αρμόδιες δασικές υπηρεσίες κινητοποιήθηκαν άμεσα και αποτελεσματικά για τη σύνταξη των σχετικών μελετών και την υλοποίηση των αντιδιαβρωτικών έργων. Όπως μάλιστα διαπίστωσαν, τα αντιδιαβρωτικά έργα που έχουν κατασκευαστεί έως τώρα (κορμοδέματα και κορμοφράγματα) είναι πολύ υψηλότερων προδιαγραφών από ότι στις ΗΠΑ.

Οι εμπειρογνώμονες πρότειναν την εγκατάσταση συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης στις πυρόπληκτες περιοχές, προκειμένου να υπάρξει ταχεία κινητοποίηση στο ενδεχόμενο πλημμυρικών φαινομένων.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε σχετικά : «Οι Αμερικανοί επιστήμονες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την έκταση των εργασιών στις πυρόπληκτες περιοχές και την ταχύτητα με την οποία υλοποιήθηκαν. Μας συνέστησαν να συνεχίσουμε την εξαιρετική δουλειά προκειμένου να προστατέψουμε από τυχόν πλημμύρες τις περιοχές που επλήγησαν».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικές δημοσιεύσεις