Κοσμοσυρροή για τον «Άμλετ»

Την περασμένη Πέμπτη στο Υπαίθριο Θέατρο

Τον περίφημο «Άμλετ» του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη και με έναν υπέροχο θίασο και τους παρακολούθησαν εκατοντάδες θεατές το βράδυ της Πέμπτης στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων.

Επικεφαλής των εξαιρετικών ηθοποιών ο Αναστάσης Ροϊλός στον ομώνυμο ρόλο και μαζί του οι Ιωάννα Παππά, Μιχάλης Συριόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Θανάσης Δόβρης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Τζένη Καζάκου, Άρης Νινίκας και Δημήτρης Αποστολόπουλος.

Σε ένα σκηνικό χώρο – θεατρική μηχανή που σχεδίασε η Μικαέλα Λιακατά, όπου όλα τα τεχνολογικά μέσα της παράστασης ενσωματώνονται, [φωτιστικές πηγές, μηχανές προβολών, εφέ, ηχητικές πηγές] διαδραματίζεται η τραγωδία του Άμλετ, πρίγκηπα της Δανίας.

Το κορυφαίο έργο του Σαίξπηρ και του παγκόσμιου θεάτρου, αποκαλύπτεται σκοτεινό και αβάσταχτα επίκαιρο, με την κινησιολογική επεξεργασία της Πατρίσιας Απέργη, να τονίζει καλά κρυμμένα μυστικά της ανθρώπινης κατάστασης, τα θεατρικά κοστούμια της Βασιλικής Σύρμα να καταργούν τον χρόνο, σε μια μοναδική ατμόσφαιρα που ολοκληρώνουν η σπαρακτική μουσική του Σταύρου Γασπαράτου, οι αιχμηροί φωτισμοί του Νίκου Σωτηρόπουλου και το ευρηματικό video-art του Θωμά Παλυβού.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις