Κορωνοϊός: Κλείνουν εστίαση, ψυχαγωγία και άθληση στα Τρίκαλα

“Από την Τρίτη το πρωί η χωρίζεται πλέον χωρίζεται πλέον σε δύο ζώνες αντί για τέσσερις” ανέφερε στο διάγγελμα που απηύθυνε προς τον ελληνικό λαό για τα νέα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός οι δύο ζώνες στις οποίες θα χωρίζεται η χώρα θα είναι της Επιτήρησης και του Αυξημένου Κινδύνου. Η Αττική και όσες Περιφερειακές Ενότητες είναι πορτοκαλί και κόκκινες στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας μπαίνουν στην ζώνη Αυξημένου Κινδύνου.

Ζώνη Επιτήρησης

Στην πρώτη εντάσσονται όλοι οι νομοί που μέχρι τώρα παρουσίαζαν σχετικά λίγα κρούσματα, αυτοί δηλαδή που μέχρι σήμερα είναι στο “πράσινο” και το “κίτρινο”. Εκεί θα ισχύουν τα γνωστά μέτρα, κάποια από τα οποία διευρύνονται. “Όχι συναθροίσεις. Και, βέβαια, πάντα αποστάσεις και προσωπική υγιεινή”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Τα μέτρα που θα ισχύον είναι τα εξής:

  • Χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
  • Περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 12:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί.
  • Εφαρμογή τηλε-εργασίας 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
  • Πλήρης τηλε-εκπαίδευση στα πανεπιστήμια.

Ζώνη Αυξημένου Κινδύνου

Στη ζώνη Αυξημένου Κινδύνου θα ισχύον οι προηγούμενες ρυθμίσεις και προστίθενται οι ακόλουθες:

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης, πλην της κατ’ οίκον διανομής φαγητού και της παραλαβής από το κατάστημα. Το ίδιο θα ισχύει και για τους χώρους ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης: Μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι, μουσεία και θέατρα, όπως και κλειστά γυμναστήρια. Σε αντίθεση με την άνοιξη, ωστόσο, δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.

“Με άλλα λόγια, οι νέοι κανόνες, που θα ισχύσουν από τις 6:00 το πρωί της Τρίτης, επικεντρώνονται στις δύο εστίες που, διαπιστωμένα, ευνοούν τη μετάδοση του ιού: Στη διασκέδαση και την κινητικότητα των πολιτών”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η απόφαση ελήφθη υπό το βάρος των επιδημιολογικών στοιχείων του τελευταίου διαστήματος και συνολικά του μηνός Οκτωβρίου κατά τον οποίο τα κρούσματα του κορονοϊού υπερδιπλασιάστηκαν, φθάνοντας τα 18.749, ενώ οι νεκροί μέσα σε 30 ημέρες έφθασαν τους 229.

Αργά το απόγευμα στις 19:30, με την επιστροφή του από τη Σάμο, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς θα κάνει επίσης ενημέρωση για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις