ΚΚΕ(μ-λ) Τρικάλων: Για να ζήσουμε πρέπει να αγωνιστούμε! Ο λαός να παραμείνει στο προσκήνιο!

Ενώ δεν πρόλαβε καλά-καλά να κλείσει ένας μήνας από το φρικιαστικό έγκλημα στα Τέμπη, το αστικό πολιτικό σύστημα και οι δυνάμεις του σαλπίζουν την επιστροφή στην κανονικότητα και μπαίνουν στην προεκλογική κούρσα. Τα κροκοδείλια δάκρυα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν τη θέση τους στους εκβιασμούς και τα ψευτοδιλήμματα, με τα οποία επιδιώκουν να εγκλωβίσουν τη λαϊκή οργή στην κάλπη.

Τα ξένα και ντόπια αφεντικά, το κεφάλαιο και ο ιμπεριαλισμός, βιάζονται για να διαμορφώσουν το επόμενο κυβερνητικό σχήμα που θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους και θα συνεχίσει τα εγκλήματα σε βάρος των δικαιωμάτων και της ζωής της εργατικής τάξης, της νεολαίας και του λαού. Αυτό είναι το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών για τον κόσμο της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης! Σε αυτό προσκυνάει όλο το αντιδραστικό σκυλολόι, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα φασιστικά και φασίζοντα μορφώματα που βγαίνουν ξανά από τις τρύπες τους για να εκτοξεύσουν κηρύγματα μίσους στους αδύναμους και υποταγής στους ισχυρούς.

Νομίζουν πως ο λαός μας θα ξεχάσει! Πιστεύουν πως ξεμπέρδεψαν με την οργή και την αγανάκτησή του. Θεωρούν ότι έτσι εύκολα θα τον απομακρύνουν από τον δρόμο του αγώνα, τον δρόμο που βάδισε τις τελευταίες εβδομάδες και έκανε τους πάντες να τον υπολογίσουν.

Είναι βαθιά νυχτωμένοι! Η οργή των εργαζομένων και της νεολαίας στη χώρα μας όχι μόνο δε θα ξεθυμάνει, αλλά θα συνεχίσει να «πονοκεφαλιάζει» τα επιτελεία του συστήματος. Άλλωστε, ο συγκλονιστικός ξεσηκωμός του γαλλικού λαού όλους αυτούς τους μήνες, οι αγώνες των εργατών και των λαών στην Ευρώπη και τον κόσμο δείχνουν πεντακάθαρα ότι οι μάζες έχουν «ανοιχτούς λογαριασμούς» με τους εκμεταλλευτές τους και με την πρώτη ευκαιρία επιλέγουν να ορθώσουν ανάστημα.

Έρχονται χειρότερες μέρες! Τα αδιέξοδα και η κρίση του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος βαθαίνουν, όπως αποδεικνύεται περίτρανα αυτές τις μέρες από τις αναταράξεις του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος. Οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών, με επίκεντρο τη σύγκρουση ΗΠΑ-Δύσης και Ρωσίας στην Ουκρανία, απειλούν να βάλουν φωτιά σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η επίθεση των δυνάμεων του συστήματος στους λαούς θα κλιμακωθεί, γιατί αυτή είναι η μοναδική «απάντηση» που έχουν να δώσουν στα αδιέξοδά τους.

Πρέπει να κάνουμε την οργή μας Αγώνα, Οργάνωση και Αντίσταση! Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα δικαιωθεί, θα ανατρέψει την αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική, θα πετύχει νίκες και κατακτήσεις.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, το ΚΚΕ(μ-λ) θέλει να παλέψει μαζί με τον λαό και τη νεολαία για να πάρει σάρκα και οστά η πραγματική προοπτική της πάλης τους:

  • Της Αντίστασης και της Διεκδίκησης, για να ζήσουμε ανθρώπινα, για να σηκώσουμε το μπόι μας απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση και τους πολεμικούς κινδύνους, για να ανατρέψουμε τον δυσμενή συσχετισμό.
  • Της Αναμέτρησης με το σύστημα και τις πολιτικές του. Κόντρα στην αυταπάτη του «εξανθρωπισμού» του, που καλλιεργεί η αριστερά της διαχείρισης και της ήττας σε όλες της τις εκδοχές, με πρωταγωνιστές το συμβιβασμένο ΚΚΕ και τον «ανυπάκουο» Βαρουφάκη, που σερβίρουν ξανά τις ίδιες χρεοκοπημένες συνταγές για «προγράμματα διακυβέρνησης» την ώρα που κουμάντο κάνουν τα ξένα και ντόπια αφεντικά.
  • Της συγκρότησης οργάνων πάλης στα χέρια των εργαζομένων και της νεολαίας, σε κάθε χώρο δουλειάς, σπουδών, ζωής. Σε σύγκρουση με τις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και τη γραμμή της διαπραγμάτευσης των συμφερόντων μας με τον αντίπαλο. Γραμμή που φτάνει σε σημείο μέχρι και να ξεπουλάει απεργίες ακόμα και στις πιο κρίσιμες συγκυρίες, όπως συνέβη με την πρόσφατα προκηρυγμένη απεργία των εργαζομένων στο μετρό.
  • Της επανάστασης για Ανεξαρτησία και Σοσιαλισμό, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, με τον λαό αφέντη στον τόπο του και στον κόπο του.

Να βαδίσουμε στο δρόμο του Αγώνα, για τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει!

Σχετικές δημοσιεύσεις