Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων: Φθινοπωρινές ταινίες για το ποδήλατο στον Ληθαίο και το Μουσείο Τσιτσάνη

Η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων επιστρέφει το φθινόπωρο με δύο δωρεάν ταινίες! Μετά τη θερινή απόδραση και το «σπαγγέτι γουέστερν», οι δύο ταινίες εντάσσονται στις εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 που διοργανώνει ο Δήμος Τρικκαίων.

Η πρώτη ταινία θα προβληθεί στον Ληθαίο ποταμό, το στολίδι της πόλης, στις όχθες κάτω από την κεντρική γέφυρα!

Η δεύτερη ταινία θα προβληθεί στην αυλή του Μουσείου Τσιτσάνη!

Αναλυτικά:

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020, 21:30

Bikes Vs Cars

Tο διάσημο Bikes vs Cars, του Σουηδού Fredrik Gertten, έχει ως θέμα το ποδήλατο και πώς η χρήση του μπορεί να αλλάξει τη ζωή στις σύγχρονες πόλεις.
Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει μια παγκόσμια κρίση για την οποία είναι ανάγκη να μιλήσουμε: κλιματική αλλαγή, μείωση των φυσικών πόρων, πόλεις «πνιγμένες» στα αυτοκίνητα και κάτοικοι που ζουν σε ένα περιβάλλον με επικίνδυνη ρύπανση και αφόρητο θόρυβο. Από τους ακτιβιστές του Σάο Πάολο, του Τορόντο και του Λος Άντζελες που παλεύουν για τους ποδηλατόδρομους, μέχρι την Κοπεγχάγη, όπου το 40% των κατοίκων κινείται καθημερινά με ποδήλατο, το Bikes vs Cars παρουσιάζει με συγκεκριμένα στοιχεία τους αγώνες των ποδηλατών σε μια κοινωνία που κυριαρχείται από τα αυτοκίνητα, καθώς και τις επαναστατικές αλλαγές που μπορούν να πραγματοποιηθούν αν περισσότερες πόλεις απομακρυνθούν από το αυτοκινητοκεντρικό μοντέλο μετακινήσεων.

Info

Σκηνοθεσία – Σενάριο: Fredrik Gertten
Διάρκεια: 90 λεπτά
Παραγωγή: 2015 / Σουηδία
ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ
Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020, 21:30, Οχθες Ληθαίου ποταμού, κεντρική γέφυρα
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ

 

Κλέφτες Ποδηλάτων

Ο Vittorio De Sica σκηνοθετεί την αριστουργηματική ταινία «Κλέφτης ποδηλάτων», μια από τις κορυφαίες ταινίες του ευρωπαϊκού κινηματογράφου.. Πρόκειται για το πρώτο ιταλικό road movie, μόνο που αντί για αυτοκίνητα έχει ποδήλατα!… Μια ταινία για το ποδήλατο, τη ζωή στις πόλεις, τα συναισθήματα

 

Info

Σκηνοθεσία – Σενάριο: Βιτόριο ντε Σίκα
Διάρκεια: 90 λεπτά
Παραγωγή: 1948/ Ιταλία
ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ
Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020, 21:30, Αυλή Μουσέιου Τσιτσάνη
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ

ΣΗΜ.: Η θέαση μπορεί να γίνει είτε από το cafe του Μουσείου είτε ελεύθερα από την αυλή, αλλά με εξοπλισμό (καθίσματα, στρώματα κ.α.) που μπορεί να φέρει κάθε θεατής. Μετά την ταινία, ακολουθεί συγγραφή έκθεσης ιδεών με θέμα “Πώς πέρασα το καλοκαίρι”. Μια ευκαιρία για να συναντηθούμε μετά τις διακοπές.

Σχετικές δημοσιεύσεις