Κινδυνεύουν τα ΤΕΦΑΑ να μεταφερθούν εκτός Τρικάλων

Η Τρικαλινή Λέσχη Προβληματισμού σε επιστολή της προς τους Τρικαλινούς υπουργούς, βουλευτές, και τοπικούς φορείς επισημαίνει τον κίνδυνο μεταφοράς του ΤΕΦΑΑ εκτός Τρικάλων. Πρόκειται για μία επιστολή που θορυβεί όλη την κοινωνία των Τρικάλων.

Η επιστολή:

“Στον δημόσιο λόγο, διακινούνται πληροφορίες για τον κίνδυνο μεταφοράς του τοπικού ΤΕΦΑΑ εκτός Τρικάλων. Ως γνωστόν, με την επιδρομή του Daniel πλημμύρισαν οι εγκαταστάσεις του και σταμάτησε η λειτουργία του, τόσο σε διδακτικό όσο και σε ερευνητικό επίπεδο, με το τελευταίο να αποτελεί κίνδυνο υποβάθμισής του στους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης με δεδομένο την φήμη που έχει διεθνώς.

Η έλλειψη σοβαρού θεσμικού ενδιαφέροντος της Πολιτείας για την αποκατάσταση της λειτουργίας του, έχει οδηγήσει στην αποχώρηση μεταπτυχιακών φοιτητών, μεγάλο μέρος των οποίων έρχεται από το εξωτερικό, ενώ οι προπτυχιακοί φοιτητές βρίσκονται σε απόγνωση. Παράλληλα, βασικά και χρόνια αιτήματα όπως το ημιτελές (μέχρι πότε;) κλειστό γυμναστήριο και ο πολυχώρος του Τμήματος παραμένουν σε χρόνια ακινησία.

Το Δ.Σ. της Τρικαλινής Λέσχης Προβληματισμού (ΤΛΠ) στη Συνεδρίασή του – 12/11/23 – αποφάσισε ομόφωνα, να εκφράσει την δυσαρέσκειά του προς τους θεσμικούς μας Εκπροσώπους, και να τονίσει τον κίνδυνο που ελλοχεύει από μία οδυνηρή για τον τόπο απομάκρυνση του ΤΕΦΑΑ.

Κυβέρνηση, Δήμος και πολίτες θα πρέπει να ενσκήψουν πάνω στο πρόβλημα άμεσα αφιερώνοντας χρόνο και πόρους ώστε το τμήμα να επιστρέψει στην κανονικότητα του το ταχύτερο.”

Σχετικές δημοσιεύσεις