Κινδυνεύει η υγεία των Τρικαλινών από τα νεκρά ζώα στη Ζηλευτή!

Του Δημήτρη Κρούπη

Φωτογραφίες: Κώστας Σαμαράς

 

Μία λίμνη διάσπαρτη με κουφάρια γιδοπροβάτων έχει σχηματισθεί εδώ και μία εβδομάδα στην περιοχή “Βάλτος” όπου πνίγηκαν και τα κοπάδια της Ιωάννας Καρά.

Η απόδοση των όποιων ευθυνών για τον πνιγμό της Θεσσαλίας θα γίνει στην ώρα που πρέπει. Αυτή τη στιγμή προέχει να σώσουμε ότι  μπορεί να σωθεί και κυρίως να προλάβουμε ένα μεγαλύτερο κακό.

Επιβάλλεται να μηδενίσουμε τις πιθανότητες για μία υγειονομική κατάρρευση  του πληθυσμού αφού ακόμη ο θεσσαλικός κάμπος είναι διάσπαρτος από κουφάρια ζώων. Μέγας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία των Τρικαλινών ελοχεύει στην περιοχή «Βάλτος» έξω από την Ζηλευτή εκεί που ήταν οι στάβλοι της Ιωάννας Καρά και του συζύγου της Θοδωρή Ζούζουλα. Εκεί πνίγηκαν εκατοντάδες γιδοπρόβατα και τα κουφάρια τους στη πλειονότητα βρίσκονται ακόμη εντός των στάβλων. Όμως και σε μεγάλη απόσταση περιμετρικά των στάβλων υπάρχουν κουφάρια ζώων σε προχωρημένη σήψη.

Η ευρύτερη περιοχή έχει γίνει μία απέραντη λίμνη με στάσιμα νερά ενώ η δυσωδία είναι ανυπόφορη.  Ο «διάλογος» και το ‘’trikalaonline.gr” επισκέφθηκαν την Τετάρτη και την Πέμπτη την περιοχή. Μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης τα νερά κάλυπταν μεγάλο τμήμα και η πρόσβαση στη μονάδα της κ.Καρά ήταν αδύνατη.

Κάνουμε με τη σειρά μας έκκληση σε κάθε αρμόδιο να εκπονηθεί άμεσα ένα σχέδιο απομάκρυνσης και ταφής ή καύσης των πνιγμένων ζώων. Ακούσαμε το πρωί της Παρασκευής (στο Ράδιο-Ζυγός) πως κλήθηκε ο στρατός να κάνει αυτή τη δύσκολη δουλειά. Ελπίζουμε να τη φέρει εις πέρας άμεσα πριν μολυνθούν όλα τα Τρίκαλα.

Μία απέραντη Λίμνη γεμάτη κουφάρια ζώων έχει γίνει η περιοχή “Βάλτος” έξω από τη Ζηλευτή
Τα κουφάρια των ζώων εντός του στάβλου που είναι απλησίαστος λόγω των νερών. Η φωτογραφία είναι του Κώστα Σαμαρά και έχει λήφθεί με drone
Τα κουφάρια των ζώων εντός του στάβλου που είναι απλησίαστος λόγω των νερών. Η φωτογραφία είναι του Κώστα Σαμαρά και έχει ληφθεί με drone
Αυτό το γεφυράκι, λίγο έξω από τη Χρυσαυγή θεωρείται από πολλούς η αιτία που πλημμύρισε ο “Βάλτος” στη Ζηλευτή. Το μεσημέρι της Πέμπτης άνοιξαν το ένα του “αυτί” και το νερό άρχισε να ρέει ελεύθερα

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις