ΚΔΑΠ Δ. Τρικκαίων: 20 χρόνια προσφοράς σε 15.000 παιδιά

Είκοσι χρόνια κλείνουν φέτος τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Τρικκαίων. Μια μακρόχρονη πορεία προσφοράς σε παιδιά, με στήριξη στις οικογένειες και δημιουργική απασχόληση σε πλήθος τομέων.

Από το 2015 με την επέκταση της απογευματινής λειτουργίας και τα νέα προγράμματα, τα ΚΔΑΠ με τις δωρεάν παροχές τους, αποτελούν ορόσημο στην επαφή των παιδιών με πρόσθετες δεξιότητες και δράσεις. Οπως αναφέρουν οι υπεύθυνες των ΚΔΑΠ, «επιτυγχάνεται η ψυχοκοινωνικά πολύτιμη αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών, με ατομικές ή ομαδικές δραστηριότητες, ψυχαγωγικά και καλλιτεχνικά παιχνίδια,  της μουσικής, του θεάτρου, των τεχνών γενικότερα, της τεχνολογίας, του αθλητισμού, του περιβάλλοντος». Σημαντικά είναι, επίσης, η στήριξη των οικογενειών, η ασφάλεια που παρέχεται στα παιδιά, ο εμπλουτισμός των δραστηριοτήτων.

Όλα αυτά τα χρόνια, περίπου 15.000 μικροί/ες τρικαλινοί/ες ασχολήθηκαν με παιχνίδι, με δραστηριότητες, με αθλητισμό.

Φέτος, τη χρονιά 2020-21, στα ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων θα λειτουργήσουν οι εξής απογευματινές οργανωμένες δραστηριότητες:

Θεατρικό παιχνίδι
Εικαστικά,
Υπολογιστές
Μουσικοκινητική
Μουσικά όργανα
Χορωδία
Παραδοσιακοί- Μοντέρνοι χοροί
Παραμύθι – Λογοτεχνία
Ρομποτική
Παιδαγωγικές δράσεις
Κολύμβηση
Μπάσκετ
Βόλεϊ
Τένις
Ποδόσφαιρο
Τζούντο
Ξένες γλώσσες.

Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει τους/τις υποψήφιους/ες ωφελούμενους/ες ότι η προκήρυξη του νέου προγράμματος για την επόμενη χρονιά αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Και φέτος θα αφορά σε δωρεάν παροχές όλον τον χρόνο για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών.

Σε σχέση με τα δικαιολογητικά, θα απαιτηθούν και φέτος

Α) Κλειδάριθμος (κωδικό taxis net).
Β) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης τελευταίου τριμήνου.
Γ) Για άνεργους/ες απαιτείται η έκδοση κάρτας ανεργίας
Δ) Εκκαθαριστικό εισοδήματος 2019, οπότε η φορολογική δήλωση πρέπει να υποβληθεί έγκαιρα.

Περισσότερες πληροφορίες και κάθε τι νέο σχετικά με το πρόγραμμα, οι τρικαλινοί και οι τρικαλινές μπορούν να απευθύνονται στις γραμματείες των ΚΔΑΠ .
ΚΔΑΠ «ΟΜΟΝΟΙΑ» τηλ: 2431077330
ΚΔΑΠ «ΦΡΟΥΡΙΟ» τηλ: 2431079626
ΚΔΑΠ «ΣΤΑΘΜΟΣ» τηλ: 2431079550

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Σχετικές δημοσιεύσεις