Κατερίνα Παπακώστα: «Θωρακίζουμε το αδιάβλητο του ΑΣΕΠ, με τον εκσυγχρονισμό & την ανασυγκρότησή του»

Στην συζήτηση και ψήφιση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για τον Εκσυγχρονισμό του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και την ενίσχυση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.), τοποθετήθηκε η τρικαλινή Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Παπακώστα Παλιούρα.

 

Με ένα σύστημα που θα ανταμείβει την γνώση και τα προσόντα και δεν θα παραπέμπει σε αδιαφανείς διαδικασίες και αναξιοκρατία, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε σε μια μεταρρύθμιση στον χώρο του δημοσίου και της στελέχωσής του, 26 χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου 2190/1994 για τον ΑΣΕΠ.

 

Στην τοποθέτησή της η κα. Παπακώστα υπογραμμίζει:

  • την μετάβαση από την απλή πρόβλεψη, στον κανόνα, σε ο,τι αφορά τους γραπτούς διαγωνισμούς,
  • την αύξηση του ποσοστού κάλυψης θέσεων από τις κοινωνικές ομάδες των ΑΜΕΑ, των πολυτέκνων και των τριτέκνων
  • και τέλος, την ψηφιοποίηση του συνόλου των διαδικασιών, καθόσον εξυπηρετεί ιδιαίτερα, στην αξιοποίηση της διαλειτουργικότητας του δημοσίου, επιτυγχάνοντας έτσι, τον βασικό στόχο του χρονικού ορίου για το σύνολο των διαδικασιών, που δεν θα ξεπερνά πλέον τους 12 μήνες.

 

«Η Κυβέρνηση εργάζεται υπηρετώντας το μέλλον, το οποίο δεν μπορεί παρά να διαπνέεται από σύγχρονες διαδικασίες, αξιοκρατία  και ίσες ευκαιρίες για όλους, αυτό άλλωστε αποτυπώνεται και στο παρόν νομοθέτημα». Έκλεισε με δήλωσή της η Βουλευτής.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις