Καταπληκτικό το μουσικό αφιέρωμα στον Μάριο Τόκα

Από τον  Σύλλογο Κυπρίων Ν. Τρικάλων

 

 

 

Μια εξαιρετική συναυλία αφιερωμένη στον αξέχαστο Κύπριο μουσικοσυνθέτη Μάριο Τόκα, που συνδιοργάνωσαν ο  Σύλλογος Κυπρίων Τρικάλων και η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, παρακολούθησε το φιλόμουσο κοινό που γέμισε ασφυκτικά το βράδυ της Παρασκευής την αίθουσα συναυλιών του Μουσείου Τσιτσάνη.

 

Απευθύνοντας χαιρετισμό ο Πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου Κυπρίων κ. Χρίστος Μοδέστου τόνισε ότι η εκδήλωση «είναι η πρώτη μιας σειράς εκδηλώσεων για τα 50χρονα της Τουρκικής εισβολής στην μαρτυρική Μεγαλόνησο, οι οποίες θα κορυφωθούν το Καλοκαίρι του 2024. Θα είναι μεγάλη μας χαρά ν’ αγκαλιάσετε αυτή την μεγάλη προσπάθεια γιατί η Κύπρος είναι Ελλάδα» ενώ από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων κ. Γεώργιος Συλλούρης σημείωσε ότι «ως λύση του Κυπριακού εννοούμε την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και των εποίκων».

 

Καταπληκτική η ορχήστρα που αποτελούσαν οι: Βασίλης Μητσιάκης μπουζούκι, Στέφανος Σεκέρογλου βιολί, Γιώργος Ρέτος κιθάρα, Μαρία Τύμπα πιάνο – δεύτερη φωνή και Γιώργος Παππάς ακορντεόν.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις