Καταπέλτης ο Γ. Αποστολάκης κατά του Χρυσόστομου

Αντιευαγγελική, αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση του Μητροπολίτη!

 

 

Βολές κατά του Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου, εξαπολύει με ανακοίνωση του ο Τρικαλινής καταγωγής ανώτατος δικαστικός λειτουργός και Βουλευτής Επικρατείας της «Νίκης» Γεώργιος Αποστολάκης, αναφορικά με την απόφαση του πρώτου να υποχρεώσει σε παραίτηση από τα καθήκοντα τους ιεροψάλτες και γενικά ανθρώπους που απασχολούνται στην εκκλησία με οποιονδήποτε τρόπο, στην περίπτωση που θέσουν υποψηφιότητα στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

 

Όπως αναφέρεται στην επιστολή Αποστολάκη, μια τέτοια απόφαση είναι τελείως άκυρη και είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο από τους νόμους της πολιτείας, το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

 

Ολόκληρη η επιστολή του Βουλευτή Επικρατείας της «Νίκης» έχει ως εξής:

 

«Όταν διάβασα προ ημερών την είδηση αυτή, εξοργίσθηκα, όχι ως βουλευτής, αλλά ως απλός πολίτης. Με ποιο δικαίωμα ένας επίσκοπος καταργεί με μία Εγκύκλιό του συνταγματικά δικαιώματα πολιτών/μελών της Εκκλησίας που διατηρούν μία απλή υπηρεσιακή σχέση με κάποια οργανωτική υποδιαίρεσή της; Με ποιο δικαίωμα του υποχρεώνει σε προηγούμενη παραίτηση από τις θέσεις τους για να εκτεθούν ως υποψήφιοι στις τοπικές εκλογές της αυτοδιοίκησης;

Δεν ρώτησε κάποιον ότι δεν έχει τέτοιο δικαίωμα; Ότι αυτό είναι πράξη αυθαιρεσίας και άρα αντιευαγγελική; Ένας δεν τον συμβούλευσε να μην το πράξει;

Με τις ημέρες, επικράτησε μέσα μου η σκέψη ότι, χάριν σεβασμού του θεσμού, η αντίδραση θα πρέπει να είναι ηπιότερη.

Έτσι, για να μην μείνει νομικά αναπάντητη αυτή η αντισυνταγματική και γι’ αυτό παράνομη Εγκύκλιος, αλλά και για μην βρει τυχόν άλλους πρόθυμους μιμητές, περιορίσθηκα σε μία νομική αναίρεση του περιεχομένου της που δημοσιεύεται ευθύς αμέσως.

Εύχομαι ο συντάξας αυτήν Μητροπολίτης να αντιληφθεί το ατόπημα και να την ανακαλέσει. Θα είναι πράξη γενναία. Τουλάχιστον να μην την επαναλάβει».

 

 

Δ. Π.

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις