Κανόνες λειτουργίας λαϊκής αγοράς Δήμου Μετεώρων

Ο Δήμαρχος Μετεώρων επιθυμεί να ενημερώσει του πωλητές και τους καταναλωτές της Λαϊκής Αγοράς του Δήμου Μετεώρων για τα κάτωθι:

Α. Έως και την 30.04.2020 στη Λαϊκή αγορά του Δήμου Μετεώρων θα προσέρχονται οι  πωλητές (κατηγορίες πωλητών: παραγωγοί και επαγγελματίες), οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε αυτή σύμφωνα με την άδειά τους, σε ποσοστό 50% ανά κατηγορία πωλητών, βάσει των οριζομένων στην ΚΥΑ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.23451/07.04.2020 (ΦΕΚ 1210/Β’/07.04.2020). Για το ως άνω χρονικό διάστημα απαγορεύεται η πώληση στη Λαϊκή αγορά των βιομηχανικών ειδών, που ορίζονται στην κατηγορίας Ε’ της παρ. 1 του άρθρου 17 του Ν. 4497/2017 [είδη ένδυσης νεωτερισμών, ψεύτικα κοσμήματα (φο μπιζού), λευκά είδη, ψιλικά, είδη υπόδησης, δερμάτινα είδη (τσάντες, ζώνες, πορτοφόλια) κλπ., αυτόνομα μη ηλεκτροδοτούμενα ηλεκτρικά είδη, εκκλησιαστικά είδη, μέσα συσκευασίας (χάρτινες, πλαστικές σακούλες), είδη υαλοπωλείου, πλαστικά με το μέτρο, είδη χαρτιού, εργαλεία και βιομηχανικά είδη κηπουρικής και ανθοκομίας], με εξαίρεση τα είδη ατομικής καθαριότητας και οικιακής φροντίδας.

 

Β. Στην ιστοσελίδα του Δήμου Μετεώρων (www.dimosmeteoron.com) έχουν αναρτηθεί τα στοιχεία των πωλητών που έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στη Λαϊκή αγορά του Δήμου Μετεώρων την Παρασκευή, 10.04.2020. Ομοίως, για το χρονικό διάστημα έως και την 30.04.2020, θα αναρτώνται τα στοιχεία των πωλητών που θα έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν κάθε φορά στις λαϊκές αγορές του Δήμου Μετεώρων.

 

Γ. Παρακαλούμε όλους τους πωλητές, και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία:

  • Να τηρούν μεταξύ των πάγκων την ελάχιστη απόσταση, η οποία ορίζεται σε 5 (πέντε) μέτρα, με τον ενδιάμεσο χώρο κενό – ελεύθερο από αντικείμενα.
  • Να φορούν υγειονομικές μάσκες, γάντια μιας χρήσης και να έχουν τοποθετημένο σε εμφανές σημείο του πάγκου τους δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό για την απολύμανση των μεταλλικών νομισμάτων.
  • Να εποπτεύουν την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των πελατών και να ενημερώνουν τους καταναλωτές για την ανάγκη αποφυγής του συνωστισμού μπροστά στον πάγκο τους.
  • Να γίνεται τακτικός και συχνός καθαρισμός των χώρων και να συλλέγουν όλα τα απορρίμματα σε σακούλες σκουπιδιών, ώστε για να διατηρείτε ο χώρος καθαρός.
  • Να απαγορεύουν στους καταναλωτές να αγγίζουν τα προϊόντα για λόγους υγιεινής.

 

Δ. Παρακαλούμε τους καταναλωτές κατά την παρουσία τους στην Λαϊκή αγορά και στα πλαίσια της ατομικής ευθύνης:

  • Να τηρούν τις οδηγίες για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID -19.
  • Να φροντίζουν την αποφυγή του συνωστισμού στους πάγκους και στους διαδρόμους της Λαϊκής αγοράς.

O Δήμαρχος ΜετεώρωνΘεόδωρος Γ. Αλέκος

Σχετικές δημοσιεύσεις