ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΡΙΟ 21 ΜΑΙΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ  21  Μάη – ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για όλο το προσωπικό από 12.00π.μ. έως λήξη της πρωινής βάρδιας

  • Συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου (είσοδο του Τ.Ε.Π.)

Καλούμε τους Νοσηλευτές, βοηθούς νοσηλευτών, γιατρούς, τραυματιοφορείς, όλους  τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο και τα Κ.Υ. στην στάση εργασίας, που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία ΠΟΕΔΗΝ και καλούμε στην συμβολική συγκέντρωση που οργανώνουν εργαζόμενοι του Νοσοκομείου στις 12.00π.μ. στον εξωτερικό χώρο του ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας.

  • ΛΕΜΕ ΟΧΙ στην απαράδεκτη διαιώνιση της πολυδιάσπασης του ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ Προσωπικού!
  • ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ χωρίς διαχωρισμούς και κατηγοριοποίηση.
  • Μαζικές προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού όλων των ειδικοτήτων! Να μην απολυθεί κανείς!
  • Μονιμοποίηση των συναδέλφων επικουρικών – Το σύστημα υγείας «αιμορραγούσε» και πριν την κρίση του κορονοϊού.
  • Εξασφάλιση απαραίτητων μέσων & μέτρων προστασίας. Άμεσα εξοπλισμός όλων των υγειονομικών μονάδων με τα απαιτούμενα υλικά.
  • Εξασφάλιση αδειών σε όσους συναδέλφους εκτίθενται ανεξαρτήτως της εκδήλωσης συμπτωμάτων.
  • Ένταξη στα ΒΑΕ χωρίς επασφάλιστρα ΤΩΡΑ!
  • Άνοιγμα όλων των κλινών ΜΕΘ και πρόσληψη/εκπαίδευση του αναγκαίου αριθμού προσωπικού για τη λειτουργία τους. Άμεση επίταξη όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα υγείας (χειρουργεία, κλίνες ΜΕΘ, εργαστήρια, κλπ). Ανάπτυξη δομών ΠΦΥ.
  • Πληρωμή ΕΔΩ & ΤΩΡΑ όλων των δεδουλευμένων(εφημερίες/εξαιρέσιμαα-νύχτες, αργίες)

Ανάκτηση όλων των μισθολογικών απωλειών (2ετης προϋπηρεσία – 13ος/14ος μισθός).

Μετά τα υποκριτικά χειροκροτήματα των κυβερνητικών στελεχών και όσων όλα αυτά τα χρόνια με τις πολιτικές τους εξόντωσαν οικονομικά και καταπάτησαν τα εργασιακά δικαιώματα των νοσηλευτών όλων των κατηγοριών, η κυβέρνηση, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενες, έρχεται να προωθήσει διάταξη με ΠΝΠ για τη σύσταση δυο κλάδων νοσηλευτικού προσωπικού, προβάλλοντας υποκριτικά τη δημιουργία 2 κλάδων σαν αναγκαιότητα για την επίσπευση των προσλήψεων.

Η αναβάθμιση που επικαλείται η κυβέρνηση για τους νοσηλευτές όλων των βαθμίδων αποπροσανατολίζει από τα αληθινά προβλήματα, αφού έτσι κι αλλιώς θα παραμένουν όλα τα μέτρα και οι ελλείψεις που μετατρέπουν την εργασία και τη ζωή όλων των νοσηλευτών σε “κόλαση”.

Η ένταξη των νοσηλευτών ΠΕ και ΤΕ σε “ειδικό κλάδο” δεν  θα καλυτερεύσει τους όρους εργασίας μας, αφού δεν αντιμετωπίζει τις σοβαρές ελλείψεις νοσηλευτών στις δημόσιες μονάδες Υγείας, την αύξηση της εντατικοποίησης, τα εξαντλητικά ωράρια, την επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, τις ελάχιστες μόνιμες προσλήψεις, τη διαρκή κινητικότητα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, την περικοπή των μισθών, τα αυξημένα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης κλπ.

Οι νοσηλευτές δεν τσιμπάμε στο “τυράκι” του ξεχωριστού κλάδου και στο κλίμα συντεχνιασμού, γιατί έχουμε δει τη φάκα που μας στήνουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις.

Δεν θα επιτρέψουμε τον διαχωρισμό του νοσηλευτικού προσωπικού σε “πατρικίους και “πληβείους”.

Δ Ε Ν   Μ Ε Ν Ο Υ Μ Ε   Σ Ι Ω Π Η Λ Ο Ι !

Παλεύουμε  για  ΣΤΑΘΕΡΗ  &  ΜΟΝΙΜΗ  ΔΟΥΛΕΙΑ  με  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

για  ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ  των  ΟΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ και ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ για ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ  & ΑΣΘΕΝΕΙΣ.

Σχετικές δημοσιεύσεις