Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με ειδικές ανάγκες αποκτούν τα Τρίκαλα

Στη δημιουργία Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ ΑμεΑ) στην πόλη των Τρικάλων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά τη συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ειδικών Δημοτικών Σχολείων και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Νομού Τρικάλων «Ελπίδα». «Ένα πάγιο αίτημα των οικογενειών με άτομα με αναπηρία στο Νομό Τρικάλων παίρνει σάρκα και οστά. Ως Περιφέρεια προτιθέμεθα να  κατασκευάσουμε στην πόλη των Τρικάλων Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με αναπηρία. Εντάσσουμε, μετά από συνεννόηση με  τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας την μετατροπή του κτιρίου δωρεάς της οικογένειας Δεληλίγκα στο Δήμο Τρικκαίων σε Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με αναπηρία» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Ο Δήμος Τρικκαίων πρέπει να μας δώσει τη μελέτη, τα τεύχη δημοπράτησης και την προγραμματική σύμβαση προκειμένου να προχωρήσουμε τις διαδικασίες δημοπράτησης και κατασκευής του έργου, το οποίο με την ολοκλήρωσή του θα παραδώσουμε στο Δήμο για τη λειτουργία. Είναι ένα έργο στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων που ταλαιπωρούνται χρόνια λόγω της έλλειψης μιας εξειδικευμένης και σύγχρονης δομής» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

 

«Είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση με τον κ. Αγοραστό και μπορώ να πω ότι είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της συνάντησης. Τα όνειρα πολλών οικογενειών των Τρικάλων που έχουν στο περιβάλλον τους άτομα με αναπηρία βρίσκονται πολύ κοντά στην πραγματοποίησή τους» επισημαίνει από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ειδικών Δημοτικών Σχολείων και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Νομού Τρικάλων «Ελπίδα» Ευάγγελος Ρίζος.«Το σημαντικό είναι ότι βρέθηκαν πόροι για να χρηματοδοτηθεί το έργο μετά τη σημαντική δωρεά μεγάλη ακίνητης περιουσίας της οικογένειας   Δεληλίγκα στο Δήμο Τρικκαίων. Ο Δήμος είναι υπεύθυνος για την παράδοση ολοκληρωμένης μελέτης στην Περιφέρεια για να προχωρήσουν οι διαδικασίες υλοποίησης του έργου. Η Περιφέρεια θα αναλάβει την κατασκευή και παράδοση του κτιρίου. Είναι ένα Κέντρο που λείπει από τα Τρίκαλα» προσθέτει ο κ. Ρίζος.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ντίνα Κύρμπα, η Γραμματέας  Γεωργία Κυριακού και ο Ταμίας Λάμπρος Παπακωνσταντίνου.

Σχετικές δημοσιεύσεις