Ιστορικά – κλασικά αυτοκίνητα στο 11ο Ράλι Ολύμπου με επίκεντρο τα Τρίκαλα

Οι καλλονές της αυτοκίνησης αγωνίζονται για ένα διήμερο με αφετηρία και τερματισμό τα Τρίκαλα. Το 11ο Ράλι Ολύμπου με διοργανώτρια τη ΛΕ.Κ.Α.Μ. (Λέσχη Κλασικού Αυτοκινήτου Μακεδονίας) το πρωί του Σαββάτου 8 Οκτωβρίου 2022 ξεκίνησε από το Πάρκο Ματσόπουλου, με φόντο τις εργασίες για τον 11ο Μύλο των Ξωτικών. Τα 35 οχήματα αλλοτινών εποχών, πανέμορφα και άψογα διατηρημένα από τους/τις ιδιοκτήτες/τριες ακολουθούν διαδρομή από Τρίκαλα προς Λουτρά Σμοκόβου, Μετέωρα και τερματισμό την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, επίσης στο Πάρκο Ματσόπουλου. Ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Λάππας κήρυξε την έναρξη με την καρό σημαία και οι καλλονές – ακολουθώντας τους αυστηρούς κανόνες του αγώνα – κινήθηκαν προς τον θεσσαλικό κάμπο.


Ο κ. Λάππας εξέφρασε τη χαρά του για αυτήν την όμορφη διοργάνωση, σε μια πόλη που λατρεύει όλα τα είδη του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Φιλοξενεί, μάλιστα τα τελευταία χρόνια αγώνες, που αναδεικνύουν και τα ιστορικά αυτοκίνητα.
Στον χώρο του πάρκο Ματσόπουλου, όπου ο Μύλος των Ξωτικών συνέβαλε στα οργανωτικά για την αφετηρία και τον τερματισμό, υπήρχαν οχήματα που λατρεύτηκαν και λατρεύονται, όπως, μεταξύ άλλων, πανέμορφοι «σκαραβαίοι», μια εξαιρετική αντίκα Hillman, ένα επίσης αυθεντικό αγγλικό κάμπριο MG, μια ξεχωριστή BMW Bavaria 520i, καλοδιατηρημένες αρχοντικές Mercedes Benz κυθρίω από τη δεκαετία του 1970, ένα άκρως εντυπωσιακό Volvo 544 (κατασκευαζόταν από το 1947 μέχρι το 1965), μια αριστουργηματική Alfa Romeo GT 1300, αγαπημένα με οικογενειακές αναμνήσεις Toyota Corolla, Opell Kadett και Datsun Sunny της δεκαετίας του 1970, μια muscle Chevrolet Corvette των αρχών του 1990, χρωμιωμένοι καθρέφτες και εξατμίσεις, καλοδιατηρημένα δερμάτινα καθίσματα, γυαλισμένες ζάντες στο χρώμα του αμαξώματος (όπου το προέβλεπε το αρχικό μοντέλο)…
Η γιορτή αυτή του κλασικού αυτοκινήτου συγκέντρωσε δεκάδες τρικαλινούς και τρικαλινές λάτρεις της αυτοκίνησης και της διατήρησης οχημάτων που λατρεύτηκαν και αντέχουν στον χρόνο χάρη στο μεράκι και τον κόπο των ιδιοκτητών τους.
Χορηγοί της εκδήλωσης είναι η βιομηχανία ΒΙΟΛΑΝΤΑ ΑΕ και η γαλακτοβομηχανία ΟΛΥΜΠΟΣ.

Από το γραφείο Τύπου

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις