Ικανοποίηση Παπαστεργίου για την αναγνώριση του έργου των Δήμων μέσω έκτακτης χρηματοδότησης

φάση, από το υπουργείο Εσωτερικών, εκφράζει η ΚΕΔΕ. Ο πρόεδρος της και Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, υπενθυμίζει ότι «Η ΚΕΔΕ όλο το διάστημα της κρίσης, ήταν σε στενή συνεργασία με την Κυβέρνηση και ειδικά με τον Υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, και τον Υφυπουργό, Θοδωρή Λιβάνιο προκειμένου να υπάρξει μια συντονισμένη προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας». Ετσι, «η επιχορήγηση των Δήμων με 75 εκατομμύρια ευρώ έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή κι είναι σημαντικό που η σημερινή κυβέρνηση αντιλαμβάνεται έμπρακτα
– την ανάγκη να στηριχθεί η αυτοδιοίκηση
– τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στη διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων, που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών».
Ο κ. Παπαστεργίου επισημαίνει: «Κρατώντας “όρθιους” τους Δήμους κρατάμε “όρθιες” τις τοπικές κοινωνίες. Οι Δήμοι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να βρισκόμαστε διαρκώς δίπλα στον πολίτη».
Η ΚΕΔΕ επισημαίνει ότι τα χρήματα από τη ανταπόκριση του Υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, στο αίτημά της, αφορούν στην κάλυψη δαπανών που προέκυψαν για τη χρηματοδότηση δράσεων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Και τονίζεται ότι «η δημόσια δέσμευση του Υπουργού για επιπλέον χρηματοδότηση των Δήμων για την αντιμετώπιση των πρόσθετων αναγκών, αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση του σημαντικού ρόλου της Αυτοδιοίκησης στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Μια διαχείριση με τεράστιο κόστος, που “τίναξε” στον αέρα τους προϋπολογισμούς των Δήμων».

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Σχετικές δημοσιεύσεις