Ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα τα νέα βιβλία του Γιώργου Χατζηστεργίου

Παρουσιάσθηκαν προχθές Σάββατο, στο Μουσείο Τσιτσάνη

«Ο πολιτισμός των φαντασμάτων» και «Ηδονική Γεωγραφία» τιτλοφορούνται τα δύο βιβλία του καταγόμενου από τα Τρίκαλα πολιτικού μηχανικού κ. Γιώργου Χατζηστεργίου που παρουσιάστηκαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το απόγευμα του Σαββάτου από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια και το βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος στο Μουσείο Τσιτσάνη.

Όπως εξήγησε ο συγγραφέας: « Ο Πολιτισμός των Φαντασμάτων έχει να κάνει με το πώς το παρελθόν παίζει ρόλο στο σήμερα και η Ηδονική Γεωγραφία έχει να κάνει με τις μάχες που δίνουμε στη ζωή προκειμένου κάθε φορά να διαλέξουμε τους δρόμους μας που μας πάνε πιο πέρα. Ως πολιτικός μηχανικός προσπαθώ να μην κάνω σε στενά πλαίσια την δουλειά μου αλλά κάνοντάς την βλέπω γύρω μου, τι εμπόδια υπάρχουν, τι προβλήματα έχουμε να λύσουμε, εμπνέομαι, στενοχωριέμαι όπως όλοι οι άνθρωποι αλλά δεν θέλω να μείνω εκεί. Θέλω αυτά να τα κάνω ποίηση, φιλοσοφία και έτσι, μέσα από την ζωή, προέκυψαν αυτά τα δυο βιβλία καθώς δεν πρόκειται για χόμπι αλλά για ένα υπαρξιακό ζήτημα καθώς το γράψιμο είναι μέρος της ζωής μου. Τόσο αυτά όσο και το επόμενο βιβλίο μου με τίτλο «Μεθόριος» είναι βιβλία που ανοίγουν θέματα για να μπούμε μέσα μαζί με άλλους, να προχωρήσουμε και να τα εξελίξουμε»

Με τον συγγραφέα συζήτησαν οι κυρίες Σοφία Σάνι,  Ίρις Κολτσίδα, Βανέσσα Διβάνη,  Ελένη Λιακατή και οι κύριοι Κωνσταντίνος Κουτσαδέλης και  Δημήτρης Γκούμας.

Σχετικές δημοσιεύσεις