Θερμή υποδοχή για το νέο βιβλίο της Άννας Κανδαράκη

Το απόγευμα του Σαββάτου, στο Μουσείο Τσιτσάνη

 

Mια εισαγωγή στον κόσμο της ψυχολογίας όπου μέσα από τις ιστορίες που παρουσιάζει σαν παραμύθια της διπλανής πόρτας, η συγγραφέας αποκαλύπτει πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι συχνά περισσότερο κοινά από ό,τι νομίζουμε, αποτελεί το νέο βιβλίο της κλινικής ψυχολόγου κας Άννας Κανδαράκη «Τα χρώματα που εσείς μου μάθατε» (εκδόσεις Ψυχογιός) που παρουσιάστηκε ενώπιον πλήθους κόσμου το απόγευμα του Σαββάτου σε εκδήλωση του βιβλιοπωλείου Τσιοπελάκος στο Μουσείο Τσιτσάνη.

 

 

Η κα Κανδαράκη εδώ και χρόνια έχει αφοσιωθεί στη δημιουργία έργων που συνδυάζουν την ευφυΐα της ψυχολογίας με την καλλιτεχνία της λογοτεχνίας. Με την ευαισθησία που την χαρακτηρίζει, αναδεικνύει τις σκέψεις και τα συναισθήματα που κρύβονται στον κόσμο της ανθρώπινης ψυχής.

 

 

Παρουσιάζοντας το βιβλίο η δημοσιογράφος κα Βιβή Μαργαρίτη τόνισε ότι «Πρόκειται για ένα βιβλίο το οποίο προσφέρει μια ενδιαφέρουσα κι εποικοδομητική εμπειρία ανάγνωσης, προβληματίζει, αλλά και μας οδηγεί στην εμβάθυνση του εσωτερικού μας κόσμου. Μια θεραπευτική αίθουσα, άνθρωποι καθημερινοί, της διπλανής πόρτας που θα μπορούσαν να είναι ένας από εμάς, ιστορίες, θραύσματα και μονοπάτια που αναζητούν κατανόηση, ψυχές που ψάχνουν για λύτρωση. Η Άννα Κανδαράκη με πολύτιμο εργαλείο τη γνώση της κλινικής ψυχολογίας, αλλά ταυτόχρονα με απλό κι εύληπτο λόγο, στο βιβλίο της ξεδιπλώνει ιστορίες που επιδιώκουν να κάνουν μια γενναία βουτιά στην περίπλοκη και πολύχρωμη ανθρώπινη ψυχή».

 

Να σημειωθεί επίσης πως η συγγραφέας παρουσιάζει βασικά θέματα της ψυχολογίας, αλλά ταυτόχρονα διδάσκει τη σημασία της ενότητας και της αμοιβαίας κατανόησης δίνοντας στον αναγνώστη την ευκαιρία να εξελιχθεί ως άτομο, βελτιώνοντας παράλληλα τις σχέσεις του με τους άλλους.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις