Θεοφάνεια: Με θρησκευτική λαμπρότητα και πολύ κόσμο η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στα Τρίκαλα

Παραλίγο επεισόδιο μέσα στο νερό από κολυμβητές για τον Σταυρό

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και Θρησκευτική ευλάβεια η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στον Ληθαίο ποταμό.

Με ηλιοφάνεια, καλή θερμοκρασία και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε ο καθαγιασμός των υδάτων το Σάββατο, εορτή των Άγιων Θεοφανείων, στην πόλη των Τρικάλων.

Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομο, παρουσία των Υπουργών Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, του Δημάρχου Τρικκαίων Νίκου Σακκά, της Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρύσας Ντιντή, Αντιδημάρχων, Δημοτικών και Περιφερειακών συμβούλων και πλήθους κόσμου και επισκεπτών που κατέκλυσαν τα Τρίκαλα.

Μετά την πανηγυρική θεία δοξολογία για τα Άγια Θεοφάνεια στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου, σχηματίστηκε πομπή που κατέληξε στην κεντρική πεζογέφυρα των Τρικάλων,  όπου έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, παρουσία αρκετών εκπροσώπων της πολιτικής, στρατιωτικής και θρησκευτικής ηγεσίας του τόπου, αλλά και πλήθους κόσμου που είχε κατακλύσει όλους τους χώρους γύρω από την κεντρική γέφυρα.

Προς στιγμή τα βλέμματα όλου του κόσμου «πάγωσαν» όταν στο νερό δινόταν «μάχη», για το ποιος θα πρωτοκρατήσει τον Σταυρό και παραλίγο να δημιουργηθεί επεισόδιο μεταξύ κάποιων εκ των κολυμβητών που έπεσαν στο νερό, αλλά ευτυχώς το συμβάν δεν πήρε έκταση.

Αμέσως μετά η μεγαλοπρεπής πομπή με τον Τίμιο Σταυρό αναχώρησε και πάλι για τον Μητροπολιτικό Ναό, όπου ολοκληρώθηκε η θεία Λειτουργία.

 

Δ. Π.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις